Cand se recomanda antibiograma

1357 0

Copiii sunt sensibili la medicamente. Iar de acest lucru trebuie sa tina cont atat parintii cat si medicii. Mai ales medicii. Si mai cu seama atunci cand prescriu antibiotice. Ideal este ca acestea sa fie prescrise numai dupa efectuarea antibiogramei, care poate stabili cu exactitate la care antibiotic este sensibil microbul care a infectat puiutul. Orice antibiotic autoadministrat sau administrat atunci cand nu este nevoie poate duce la distrugerea florei si la dezvoltarea de germeni rezistenti la acel produs.

Ce urmareste antibiograma

Atunci cand cel mic este suspect de o boala cu cauza bacteriologica, i se recolteaza produs biologic si din acesta este izolat germenul patogen. Mai apoi, germenul este testat cu mai multe clase de antibiotice, pentru a se stabili care dintre ele are capacitatea de a-i stopa inmultirea. Medicul este cel care decide necesitatea antibiogramei. Analiza este recomandata in mod special pentru infectiile repetate, in cazul carora tratamentele anterioare s-au dovedit ineficiente, precum si in situatiile in care micutul are o predispozitie la infectii.

Rezultatul… se mai schimba

Rezultatul antiboogramei  nu inseamna ca ori de cate ori copilul se va imbolnavi si va primi acelasi diagnostic va putea primi si acelasi tratament. Datorita ritmului de crestere accelerat, germenii pot capata caracteristici noi, inclusiv rezistenta la antibioticul care data trecuta le-a venit de hac. Asadar, pentru un tratament eficient, de fiecare data este necesara recoltarea de produs biologic, izolarea germenilor si efectuarea antibiogramei.
 

In this article

Join the Conversation