Cand trebuie scosi polipii?

6258 0

Polipii (vegetatii adenoide) apar frecvent la copii pana la 13-15 ani. Un copil care are polipi raceste des, are mereu secretii, vorbeste pe nas, iar noaptea sforaie si respira pe gura.

In situatia in care copilul ajunge sa ia antibiotice lunar sau la doua luni sau daca nu mai poate respira decat pe gura se pune problema operatiei.

Si atunci cand micutii risca complicatii precum afectarea auzului, otite, sinuzite, laringite subglotice (nu mai pot respira bine) se impune interventia chirurgicala cat mai rapida.

Operarea polipilor (adenectomia) care implica complicatii este indicat sa se faca indiferent de varsta, chiar cu riscul refacerii lor si al necesitatii efectuarii unei a doua interventii chirurgicale.

Este insa mai bine sa faceti doua operatii, decat sa lasati copiii sa ramana cu sechele severe. Singurul risc posibil al acestei interventii este cel hemoragic, insa este destul de rar.

Interventia este cea mai simpla operatie in ORL, se face cu anestezierea totala a copilului, dureaza putin, iar recuperarea post operatorie este foarte rapida, copilul putand pleca acasa in aceeasi zi.

In this article

Join the Conversation