Capcanele inscrierii la scoala cea mai buna

1733 0

La inscrierea la scoala majoritatea parintilor sunt in cautarea unei institutii cat mai bune pentru copilul lor. Dar ce asteptari ai de la aceasta scoala pe care tu o consideri ca fiind foarte buna pentru viitorul scolar?

  • Te-ai informat si ai aflat ca ani de-a randul de pe bancile acestei scoli au iesit generatii foarte bune de elevi?
  • Esti in cautarea unui anumit invatator care se bucura de aprecieri favorabile constante din partea parintilor?
  • Urmaresti ca scoala respectiva sa organizeze un program de after school?
  • Te intereseaza ca viitorul scolar sa invete limbi straine care se predau intensiv intr-o anumita institutie scolara?
  • Consideri ca, inscriindu-l la aceasta scoala, esti absolvit de responsabilitatea de a fi alaturi de copilul tau isi face temele?
  • Esti manat de interese egoiste si vrei sa ,,rupi gura targuluiˮ? – ,,Copilul meu este inscris la cea mai buna scoala din oras!ˮ sau din orasul vecin, chinuindu-l cu o naveta timpurie.

Sunt si alte motive care-l determina pe parinte sa caute sa-si inscrie copilul la o scoala cat mai buna. Unele sunt justificate, altele nu. Nu uita ca procesul de predare-invatare-evaluare care se desfasoara atat in scolile de stat cat si in cele particulare are la baza Programa scolara. Acest document scolar stipuleaza foarte clar competentele cu care un elev finalizeaza un an scolar sau un ciclu de invatamant.

Tema de acasa este si pentru parinti

O greseala frecventa pe care o fac, din pacate, multi parinti este aceea de a considera ca institutia scolara, cu toate formele ei de organizare a activitatii scolare, poate inlocui prezenta parintelui la masa de lucru a micului scolar. Oricat ai fi de obosit dupa orele de serviciu, fa-ti putin timp si arata-i copilului tau ca-i apreciezi munca, ca esti cel care stie sa se joace si sa munceasca alaturi de el. Chiar daca tema de acasa a fost facuta in prezenta unui cadru didactic la after school, roaga-l sa ti-o arate si discutati impreuna. Corectati impreuna eventualele greseli, dand dovada de calm si rabdare. Copilul va simti ca munca lui este apreciata iar calificativele pe care le va obtine reflecta in egala masura efortul elevului si al parintelui.

 

In this article

Join the Conversation