…care credeti ca este cauza coloratiei gri a incisivilor superiori?…

340 0

Raspuns:

Cauza principala a pierderii integritatii structurii smaltului dintilor frontali maxilari o constituie alimentatia artificiala (prin biberon) la varste inaintate. Sindromul cariei de biberon este insa foarte intalnit in zilele noastre datorita unor factori ce tin strict de parinti. Pe scurt, trebuie intrerupta alimentatia prin biberon.

Va felicit pentru igiena dentara pe care ati inceput-o la varsta de 11 luni. Nu va recomand insa o periuta electrica, aceasta fiind recomandata persoanelor cu deficiente psihice si fizice. Biberonul, cat si interpunerea degetului intermaxilar (sugerea degetului), nu sunt de dorit, constituind un viciu.

Spalatul pe dinti se va efectua de 2 ori pe zi, obligatoriu seara dupa ultima masa. odata ce dintisorii incep sa se apropie intre ei (interdentar) va recomand inceperea folosirii atei dentare. Tehnica periajului este si ea foarte importanta cat si timpul acordat acestui lucru.

O dieta corespunzatoare bogata in fructe si saraca in dulciuri imbunatateste deasemenea zambetul copilului dumneavoastra. Periuta trebuie schimbata o data la maxim 3 luni.

Nu in ultimul rand, controlul unui medic de specialitate este primordial in ceea ce priveste viitorul dintisorilor micutului. Sunt lucruri pe care dvs. nu le sesizati si numai un specialist poate sa previna si sa trateze cu exactitate orice abatere de la normal.

Va stam la dispozitie cu un prim consult care este recomandat sa fie facut cat mai devreme (1 an ca si varsta) cat si cu alte intrebari.

In this article

Join the Conversation