Care este obiceiul care distruge sănătatea românilor

538 0

Românii consumă, în medie, 30 de kilograme de zahăr anual, adică de două ori mai mult decât europenii, iar efectele negative asupra organismului sunt foarte grave. Jumătate din populaţia ţării este obeză, iar cazurile de diabet s-au înmulţit în rândul copiilor.

În lume există peste un miliard de persoane adulte supraponderale, mai multe decât cele 800 de milioane de persoane ce suferă de malnutriţie, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Cel puţin 300 de milioane de adulţi sunt obezi.

Din păcate, consumul excesiv de zahăr nu este singurul obicei nesănătos al românilor. Medicii prezenţi a conferinţa intitulată “Educaţia alimentară bate gena!” au mai arătat că mâncăm multe prăjeli, uităm să bem apă sau fumăm, iar stresul şi oboseala cronică ne dezechilibrează din punct de vedere hormonal.

"Din păcate, ţara noastră are cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul nedepistat la timp, iar în cele mai multe cazuri, boala este provocată de obiceiurile nesănătoase. De aceea, pe termen lung, cele mai bune rezultate în sănătatea publică ar fi obţinute dacă cei mici ar fi convinşi că e mai bine pentru ei să mănânce strugure, decât ciocolată”, a declarat medicul Lygia Alexandrescu

In this article

Join the Conversation