„Casa magicianului”, un fascinant film de animatie 3D

3884 0

Cautand adapost din calea furtunii, pisica abandonata Tunet (voce: Clara-Ioana Gherman-Ghibuldan) se furiseaza intr-o casa misterioasa detinuta de magicianul pensionat Lawrence (voce: Claudiu Istodor).

Magicianul isi imparte lumea sa de basm cu multe animale – precum Iepurele Jack (voce: George Petcu), Soricelul Maggie (voce: Dana Rogoz) sau porumbeii Carla (voce: Catalina Grama – Jojo) & Carlo (voce: Mircea Drambareanu) – si o serie de jucarii si masinarii capabile sa prepare micul dejun in timp ce fac un program de dans.

El il face pe Tunet sa se simta binevenit, dar Jack si Maggie incep sa comploteze impotriva lui, sa-l dea afara din casa. Cand Lawrence ajunge la spital, nepotul lui, Daniel (voce: Razvan Hancu), incearca sa-l pacaleasca sa vinda casa. Insa locuitorii sai au o strategie ciudata de a-si apara caminul. Ei isi transforma casa intr-una bantuita, folosindu-l pe Tunet drept arma lor secreta…

Despre productia animatiei "Casa bantuita"

Pelicula este bazata pe un alt film, realizat cu peste zece ani in urma, un film 4D (adica unul 3D cu efecte fizice in cinematograf), cu durata de 12 minute, numit «Casa bantuita»”, spune regizorul si producatorul Ben Stassen.

 

„Casa magicianului” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 15 august 2014, fiind proiectat in format 3D, doar in varianta dublata.

In „Casa magicianului” sunt 50 de personaje si fiecare dintre ele este desenat separat, astfel ca a fost nevoie de multa cercetare inainte, adauga co-regizorul Jérémie Degruson. „Am incercat diferite schite si abordari. Pentru Tunet, aveam nevoie de o pisicuta tanara, astfel ca am facut mai multe teste pentru a obtine ce ne doream din punct de vedere al proportiilor. Iar pentru Lawrence, am cautat actori care ar putea arata ca el. Initial, m-am uitat la Pierre Richard – mi s-a parut arhetipul de batran cu par gri valvoi. Daca ar fi fost un film cu actori, Pierre Richard ar fi putut juca rolul magicianului.”

Urmareste trailerul filmului de animatie "Casa bantuita"

In this article

Join the Conversation