Cât de periculos este pupatul icoanelor

541 0

Dincolo de semnificaţia religioasă, medicii atrag atenţia că acest gest atât îndrăgit de români te poate trimite la spital cu boli de care cu greu vei mai scăpa. Stafilococul, streptococul sau candidoza sunt doar câteva din afecţiunile transmisibile prin salivă şi deci uşor de contactat atunci când săruţi o icoană imediat după ce alte sute de persoane au făcut acelaşi lucru.

Medicii susţin că o condiţie esenţială în transmiterea acestor boli este cât de rapid este contactul cu icoana după o altă persoană. Cu alte cuvinte, riscul de a contacta o boală este mai scăzut dacă trec cel puţin câteva minute de când altcineva şi-a lăsat saliva în respectivul loc. La fel de importantă este şi cantitate de salivă lăsată acolo.

"Condiţia esenţială este cât de rapid este contactul cu icoana după o altă persoană. Lucrurile nu mai sunt aşa periculoase dacă trec câteva minute. Depinde de cantitatea de salivă lăsată acolo", a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, Veliscu Daniela, medic de familie.

Potrivit medicului, bolile şi infecţiile care pot fi contactate prin pupatul icoanelor sunt: "o candidoză, un streptococ, un stafilococ, mai mult de atât, mai greu. Pot fi îngrijorătoare dacă nu sunt tratate prompt. Nu sunt lucruri foarte grave, dar sunt lucruri care trebuiesc tratate în momentul în care apar. Pentru cei care merg la biserică, să
se protejeze de aşa ceva, să evite totuşi contactul direct cu icoana, cu sticla".

Pe RomâniaTV.net regăseşti mai multe pericole la care te expui atunci când pupi icoanele.
 

In this article

Join the Conversation