Cat dureaza o casnicie?

1239 0

Te miri ca parca mai ieri iti povestea fericita cat de bine se potriveste cu alesul.

Dintr-o data, parca din nimic, incep scandalurile. Dar ce-i determina pe cei doi parteneri sa inceapa razboiul? O intamplare, regrete adunate, o alta dragoste?

Dupa ce am citit multe din scrisorile voastre, am inteles ca fiecare si toate aceste motive pot destrama cat ai clipi o casnicie abia inceputa sau una „de-o viata”. Si am mai inteles ca soliditatea unui cuplu, mai cu seama a unuia „legat pe viata”, este un subiect care va framanta.

3 zile: „A fost oribil”

„Stiu ca astfel de povesti nu sunt de lauda, dar trebuie sa povestesc, sa spun cuiva prin ce-am trecut. Şi trebuie sa povestesc şi pentru ca alte fete sa se fereasca. Prima data m-am maritat din dragoste, asa cum este dragostea la 19 ani: oarba, inconstienta.

Dupa cativa ani, cand ne-am dat seama ca traiul in doi este mai mult decat sarutari, imbratisari si nopti fierbinti de amor, am divortat. De comun acord! Un timp, am stat singura, mi-am terminat studiile, mi-am organizat prioritatile in viata. L-am cunoscut intr-o buna zi pe Mike, un irlandez simpatic, fara fite de „strain in Romania”.

In doua saptamani, m-a cerut de nevasta. Nu stiam prea multe despre el, nici macar nu ajunsesem sa ne sarutam, dar ne simteam minunat impreuna. Mi s-a parut romantic sa accept cererea lui. A fost superb, pana la momentul 0, noaptea nuntii. Mi-e jena sa povestesc chiar in manunt ce s-a intamplat, dar rebuie sa spun ca felul lui de face dragoste a fost oribil. tat de oribil, incat as fi vrut sa fug ATUNCI.

Am mai asteptat totusi. Poate mi se paruse, poate era doar emotia… A treia zi, mi-am facut bagajele si in timp ce Mike dormea, am plecat. Nu mai stiu nimic de el, de divort s-a ocupat o prietena, avocat.” Luiza, 28 de ani, Bucuresti

„Va puteti imagina tot felul de motive care destrama o casnicie. Dar nu cred ca v-a trecut vreodata prin cap ca o casa ar putea face asta. Ei bine, un vis, o casa pe pamant adica, s-a transformat in cosmar. Pana atunci totul mersese snur, dar cand am inceput constructia casei, casnicia noastra a inceput sa se clatine.

Parca fiecare caramida mai lua ceva din dragostea noastra. Nu pot da nici acum o explicatie logica, dar casa aia ne-a mancat zilele. Certuri din senin, isterii din pricina pomilor din gradina, o palma primita pentru ca nu vroiam bideu.

Parca ne blestemase cineva, casa şi pe noi. Mi-am dat seama ca, de fapt, constructia acelei case a insemnat doar o incercare pentru viata noastra in doi, pe care n-am trecut-o. Si am renuntat la ea!” Florenta, 35 de ani, Craiova

30 de ani: „E posibil!”

Da, e posibil ca dragostea cea mare sa apara la a doua tinerete. Am citit in revista povestea a doi oameni mature care s-au revazut dupa ani si ani si, dandu-si seama cat se iubesc, au renuntat la tot ce construisera pana atunci pentru a fi impreuna.

V-am scris, pentru ca si mamei i s-a intamplat la fel. Primul ei iubit a revenit in Romania dupa mai bine de un sfert de veac. S-au intalnit la a nu stiu cata aniversare de la terminarea facultatii. Cand s-a intors, parca era alta, mai stralucitoare.

Zi dupa zi, a devenit apoi mai aeriana, uita sa faca tot felul de lucrurii si zambea pierdut din te miri ce. Dupa cateva luni, mama mi-a spus ca oricat de rau i-ar parea, ne va parasi, pentru ca si-a reintalnit marea dragoste. Ca tine enorm la tata, dar nu e acelasi lucru, ca trebuie sa plece! Am urat-o, dar incep sa inteleg.” Tatiana, 18 ani, Bucuresti

3 motive care destrama casnicii, oricand:

  • dragostea, care te loveste cu leuca
  • banii
  • nepotrivire de… fantezii sexuale.

In this article

Join the Conversation