Ce analize obligatorii trebuie să cuprindă dosarul medical al copilului pentru grădiniţă

345 0

În vreme ce unele grădiniţe şi-au început activitatea pe data de 1 septembrie 2014, altele îşi vor deschide porţile, luni, 15 septembrie. Înainte de a intra în colectivitate, este foarte important ca micuţilor să li se facă o serie de analize medicale.

Şcolile şi grădiniţe, solicită, la începutul fiecărui an şcolar, avizul medical emis de medicul de familie. Eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de către medicii de familie. Dosarul medical pentru fiecare copil trebuie să cuprindă dovada vaccinări, avizul epidemiologic al copilului şi adeverinţa de boli cronice pentru
ambii părinţi.

Mai mulţi părinţi au reclamat faptul că unele şcoli şi grădiniţe solicită la înscrierea copiilor, în afara avizului emis de medicul de familie, analize suplimentare efectuate contra cost. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a precizat că orice solicitare privind analize suplimentare este abuzivă şi trebuie semnalată.

"Grădiniţele şi şcolile nu trebuie să facă exces de zel şi să solicite alte documente medicale, pentru care părinţii să fie obligaţi să plătească. De aceea cerem părinţilor să sesizeze inspectoratul şcolar al Capitalei pentru orice situaţie abuzivă", a declarat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Află de ce acte ai nevoie pentru înscrierea la grădiniţă pe RomâniaTV.net.
 

In this article

Join the Conversation