Ce animal de companie sa aleg?

1270 0

Nu trebuie scapat din vedere faptul ca un animalut este o fiinta care are nevoie de ingrijire si iubire toata viata. De aceea trebuie sa te gandesti la mai multe aspecte inainte de a te decide sa adopti sau sa cumperi unul:

-> Care are durata de viata a animalutului pe care il doresti?

-> Cat timp ii poti aloca zilnic?

-> Dispui de bugetul necesar pentru cresterea lui (controale la veterinar, mancare, ingrire, vaccinuri, tratamente antipurici etc.)

-> Ce vei face cu animalul cand veti pleca in concedii?

-> Toti membrii familiei isi doresc acest animal de companie?

-> Este vreun membru al familiei alergic?

De obicei, dorintele unui copil dureaza doar o perioada. De aceea, este de asteptat ca la scurt timp ce ii cumperi animalutul, copilul sa isi doreasca altceva. Trebuie sa il inveti ca un animal de companie nu este o jucarie, ca acesta tebuie ingrijit si educat. Copilul trebuie sa aiba cel putin 2 ani ca sa devina cat de cat responsabil si sa inteleaga rolul unui animal de companie.

Hai sa aflam impreuna care animal de companie este mai potrivit pentru copilul tau.

Catelul

Atunci cand un catel face parte din familie, amintirile din copilarie vor fi legate de acest animalut. Sunt fiinte foarte sociabile si care se ataseaza foarte mult de membrii unei familii, in special de un copil. Inainte de a lua decizia de a adopta un catel, gandeste-te daca poti iesi cu el afara de 3 ori pe zi. Daca nu poti, mai bine gandeste-te la alt animal de companie. De asemenea, un catel de talie mare nu va fi foarte fericit intr-un apartament mic. Privitor la rasa, cel mai bine este sa ceri sfatul unul veterinar. Si, daca e nevoie, nu ezita sa ceri ajutorul unui dresor.

Pisica este animalul de companie cel mai prezent in casele noastre. In general, o pisica se intelege perfect cu un copil. Si intretinerea pisicutei este mai putin costisitoare decat a unui catel. Copilul trebuie invatat ca o pisica nu poate fi fortata sa se joace cu el daca nu vrea.

De asemenea, nu trebuie sa o traga de blanita sau de coada pentru ca poate zgaria. Preventiv, ii poti taia unghiile pisicutei sau o poti duce la un veterinar pentru aceasta operatiune. Nu uita ca trebuie sa fie la zi cu vaccinurile si periata zilnic, pentru a nu lasa par.

Porcusorul de Guineea

Este un animalut tandru si afectuos, care „vorbeste” destul de mult. Ii place la nebunie sa fie iubit si cocolosit. Nu ii place sa stea singur, are nevoie de atentia oamenilor. Este o buna alegere pentru copiii cu varsta mai mare de 4 ani, cu conditia ca parintii sa nu-si lase micutii sa bruscheze animalul: fracturile sunt frecvente.

Iepurele de casa

Foarte dulce, se pare ca este un remediu eficient pentru copiii agitati. Ii place sa fie tinut in brate. Afectuos, inteligent, curios si foarte sociabil, iepurele de casa este un prieten ideal pentru copiii mai mari de 4 ani.

Hamsterul

Foarte activ, hamsterului ii place sa se ascunda, sa roada, sa faca spectacol. In concluzie, nu prea poate fi tinut in brate si iubit. Atentie! Ii place sa fie activ noaptea. Deci evita sa-l tii in camera copilului.

Pestele

Poti alege pentru copilul tau un acvariu micut, cu 1-2 pestisori de care sa aiba grija. Asa il vei invata sa fie responsabil. Pestii trebuie sa fie viu colorati ca sa il atraga pe copil.

Recomandari:

In this article

Join the Conversation