Ce beneficii are ciubotica – cucului

1030 0

Ciubotica cucului (Primula Veris) este o planta medicinala pitica, de 10 – 30 centimetri care coloreaza pajistile si fanetele intr-un galben stralucitor. O recunosti dupa florile delicate care cresc in buchetele si se apleaca usor, spre pamant.

Ingredientele active din ciubotica – cucului sunt, in principal, saponinele, alaturi de flavonide, tanini, uleiuri volatile si acid silicic.

Ciubotica – cucului are numeroase beneficii pentru sanatate

Ciubotica – cucului creste secretia plamanilor, favorizeaza expectoratia si fluidofica secretiile bronhice.

De asemenea, este un diuretic natural, are efect sedativ, antispastic, sudorific, calmant, cicatrizant, hemostatic. Ciubotica – cucului mai este recomandata in cazuri de insomnii, reumatism, atacuri de panica, inima slabita sau migrene.

Frunzele de ciubotica-cucului pot sa intre in compozitia unui ceai plin de vitamine, indicat pentru curele de vitaminizare ale copilului.

Daca doresti, poti sa prepari un ceai din flori sau radacina de ciubotica-cucului, dupa urmatoarea metoda: toarna o cana de apa fiarta peste o lingurita de lori sau radacina de ciubotica-cucului.Fierbe amestecul si lasa-l la infuzat zece minte. Strecoara. Bea ceaiul de 3 – 4 cani pe zi.

 

In this article

Join the Conversation