Ce beneficii au urzicile pentru sanatate. Cum prepari ceai de urzici

1780 0

Lunile de primavara sunt ideale pentru o cura de urzici. Bogate in minerale si vitamine, au beneficii pentru sanatate care nu pot fi ignorate.

Urzicile sunt excelente pentru tratarea anemiei fiind. Pe lângă ceaiul în componenţa căruia intră, ele sunt ingrediente pentru preparate foarte gustoase precum: piure, pilaf, supă, borş, plăcinte. Iată ce alte beneficii au.

Proprietăţi benefice

Vitamina C si provitamina A întăresc sistemul imunitar.

Potasiul suţine activitatea cardiacă.

Acidul silicic întăreşte ţesutul conjunctiv, unghiile şi părul.

Beta-sitosterolul se foloseşte în vindecarea tulburărilor benigne ale prostatei.

Acidul folic şi fierul sunt foarte importante în procesul de hematopoieză (formarea elementelor celulare sanguine la nivelul măduvei osoase).

Sunt recomandate în tratarea anemiei – în acest scop este benefica o cură de ceai cu această plantă, care, în plus, are şi efect detoxifiant.

Ceaiul este recomandat pentru detoxifierea de primăvară, deoarece curăţă rinichii de săruri, nisipuri şi pietre.

Întărește sistemul imunitar, are efect revigorant şi stimulează proceselor de producere a globulelor roşii (hematii), a leucocitelor şi a trombocitelor.

Frecarea scalpului părului cu ceai rece de urzici combate mătreaţa şi revigorează părul lipsit de strălucire şi tocat. În plus, băile pe bază de plantă îmbunătăţesc aspectului pielii.

Ceaiul  (sau amestecurile de ceaiuri care au în componenţă şi urzici) sunt utile şi în reumatism.

Reteta de ceai de patrunjel si proprietatile vindecatoare ale acestuia

Mod de preparare al ceaiului de urzici

Toarnă o cană de apă fiartă peste o linguriţă de frunze uscate de urzici. Lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară. Bea 3 – 4 căni pe zi. Tratamentul trebuie să dureze cel puţin 4 săptămâni (să nu depăşească 8 săptămâni).

Atenţie: Pentru că se găsesc aproape peste în natură, poţi să le culegi chiar tu, cu menţiunea să nu aduni urzici de pe marginea drumului.

Tu cum găteşti urzicile?

 

 

 

In this article

Join the Conversation