Ce este autismul si cum se manifesta

1751 0

Autismul este cunoscut ca o tulburare complexa de dezvoltare. Expertii considera ca autismul se prezinta in primii trei ani de viata a unei persoane. Conditia este rezultatul unei tulburari neurologice care are un efect asupra functiei cerebrale normale, care afecteaza dezvoltarea abilitatilor de comunicare si de interactiune sociala ale persoanei.

Persoanele cu autism au probleme cu comunicarea non-verbala, o gama larga de interactiuni sociale si activitati. O persoana cu autism va prefera, de regula, sa ramana la un set de comportamente si va rezista oricaror schimbari majore (si minore) la activitatile zilnice.

Autismul este o tulburare cu spectru larg

Aceasta inseamna ca doua persoane cu autism nu vor avea exact aceleasi simptome. Pe langa faptul ca se confrunta cu diferite combinatii de simptome, unii oameni vor avea simptome usoare, in timp ce altii vor avea probleme severe. Pentru a afla totul despre autism accesati . Mai jos este o lista cu cele mai frecvent intalnite caracteristici identificate in randul persoanelor cu autism.

Abilitati sociale

Modul in care o persoana cu autism interactioneaza cu un alt individ, este destul de diferita in comparatie cu modul in care se comporta restul populatiei. In cazul in care simptomele nu sunt severe, persoana cu autism poate parea social stangace, uneori ofensatoare in comentariile sale sau in afara sincronizarii cu oricine altcineva. In cazul in care simptomele sunt mai severe, persoana poate parea sa nu fie interesata de alti oameni deloc.

Empatia – intelegerea si constientizarea sentimentelor altora

Unei persoane cu autism ii va fi mult mai greu sa inteleaga sentimentele altor persoane. Abilitatea persoanei de a empatiza instinctiv cu altii este mult mai slaba decat cea a altora. Cu toate acestea, daca li se reaminteste adesea acest lucru, capacitatea de a tine seama de sentimentele altora se imbunatateste foarte mult.

Contact fizic

Anumiti copii care sufera de autism nu vor sa fie hraniti sau sa fie atinsi ca ceilalti copii. Este gresit sa spunem ca toti copiii cu autism sunt asa. Multi vor imbratisa o ruda – de obicei mama, tatal, bunica, bunicul, profesorul si fratele (fratii) – si se vor bucura foarte mult. Adesea, este vorba despre o practica si despre anticiparea faptului ca se va intampla acest contact fizic.

Sunete puternice, mirosuri si lumini

O persoana cu autism este deranjanta, de obicei, de zgomote puternice neasteptate. Acelasi lucru se poate intampla si cu mirosuri si modificari bruste ale intensitatii luminii si temperaturii ambientale.

Invatarea poate fi imprevizibila

Cat de repede invata un copil cu autism lucruri, poate fi imprevizibil. Ei pot invata ceva mult mai repede decat alti copii, cum ar fi cum sa citeasca cuvintele lungi, si sa le uite complet mai tarziu. Ei pot invata cum sa faca un lucru intr-o maniera mai complicata, inainte sa invete cum sa-l faca in modul cel mai simplu.

Cum este tratat autismul?

Fiecare copil sau adult cu autism este unic si, prin urmare, fiecare plan de interventie pentru autism trebuie adaptat pentru a raspunde nevoilor specifice.

Interventia poate implica tratamente comportamentale, inclusiv terapie ABA , medicamente sau ambele. Multe persoane cu autism au afectiuni medicale suplimentare, cum ar fi tulburari de somn, convulsii si stres gastrointestinal. Abordarea acestor conditii poate imbunatati atentia, invatarea si comportamentele conexe.

In this article