Uterul unicorn – ce este

5408 1

Uterul unicorn este lipsa de formare completă sau de formare doar a unei jumătăţi de uter. Iata ce trebuie sa stii in cazul in care ai acest diagnostic.

Dacă uterul bicorn presupune dezvoltarea a două cornuri în partea superioară (fără a fi neapărat egale sau dezvoltate identic), uterul unicorn este lipsa de formare completă sau de formare doar a unei jumătăţi de uter. Această afecțiune duce la scăderea considerabilă a șanselor de a rămâne însărcinată

Uterul unicorn, pericol pentru sarcină

Acest uter are jumătate din mărimea unui uter normal şi doar o singură trompă uterină (seamănă cu un corn). Din aceste motive, creşte riscul de sarcină extrauterină, de apariţie a avortului spontan sau a unei naşteri premature.

Monitorizarea permanentă a sarcinii este obligatorie!

Din cauza multiplelor complicaţii pe care le-ar putea ridica uterul unicorn este obligatorie monitorizarea permanentă a sarcinii. Totuşi, o sarcină normală poate fi dusă la capăt (aproximativ 40% se termină cu avort spontan)

Citește și Fibromul uterin. Cauze, simptome, evolutie, consecinte si tratament

 

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. Afla care sunt anomaliile uterului - Prince Radu Răspunde

    […] Uterul unicorn. Aceasta anomalie este foarte asemanatoare cu cea descrisa mai sus, singura diferenta este ca in acest caz se formeaza doar o jumatate de uter. Posibilitatea de a duce la termen o sarcina avand aceasta afectiune este de 60% (restul sarcinilor se incheie printr-un avort spontan). […]