Ce factori determină producerea de alergii sezoniere

1345 0

Aceste manifestări au loc în lunile în care înfloresc copacii sau plantele ori când mucegaiul îşi eliberează sporii în aer.

Ce factori determină alergiile sezoniere

O combinaţie de factori genetice şi interacţiunea cu factori alergeni din mediu cauzează, în unele cazuri, dezvoltarea de alergii sezoniere. Persoanele cu alergii sezoniere au un sistem imunitar în hiper-alertă, care e mereu în căutare de substanţe străine organismului.

În realitate, polenul şi mucegaiul nu sunt dăunătoare, dar atunci când o persoană alergică respiră polenul sau sporii de mucegai, corpul său le percepe ca pe invadatori periculoşi şi reacţionează prin eliberarea histaminei şi a altor substanţe chimice, cauzând simptomele febrei fânului: congestie nazală, rinoree sau senzaţie de mâncărime, lăcrimare, senzaţia de mâncărime a ochilor sau în urechi.

Sunt sau nu sunt alergiile sezoniere o problemă de sănătate serioasă

Dacă bănuieşti că micuţul tău suferă de alergii sezoniere este recomandat să mergi la medic, deoarece afectează calitatea vieţii copilului tău: nu se poate concentra, congestia nazală îi deranjează somnul, nu se poate odihni şi este obosit în timpul zilei. Dincolo de aspectele care ţin de confortul vieţii, aceste alergii sezoniere – dacă nu sunt tratate – pot determina chiar şi probleme de sănătate precum sinuzită, infecţii ale urechii, şi chiar astm.

In this article

Join the Conversation