Ce nu stiai despre diversificare

438 0

1. Copiii care au fost alaptati la san digera mancarea semisolida mai bine decat cei alaptati artificial pentru ca laptele matern contine niste enzime care ajuta in procesul de digestie.

2. Cu cat incepi diversificarea mai tarziu (adica in jurul varstei de 6 luni), cu atat micutul tau va accepta gusturile noi.

3. Cercetatorii spun ca primele alimente pe care ar fi bine sa le oferi copilului sunt alimentele pe care singur le poate tine in mana, ca banana, morcovii etc. Asta pentru ca micutii duc totul la gura!

4. Daca mancaciosul tau si-a pierdut brusc pofta de mancare, verifica-i gingiile! Daca sunt umflate il pot durea chiar daca papa doar iaut sau piure moale.

5. Nu forta copilul sa manance tot din castronel. Daca deschide gura, inseamna ca inca mai vrea, daca strange buzele sau intoarce capul, renunta!

6. Toti copiii se nasc cu reflexul de a impinge mancarea cu limba, ceea ce ii ajuta sa nu se inece! In jurul varstei de 6 luni ei pierd acest reflex, devenind astfel capabili sa inghita mancarea solida.

7. Daca ai inceput diversificarea mai devreme de 6 luni, pediatrii recomanda sa eviti laptele de vaca, pestele, soia, citricele si ouale.

8. Niciun bebe nu are nevoie de zahar si sare! Gustul se educa, iar zaharul si sarea nu-i fac bine!

9. Pana la 1 an, felul principal de mancare al puiului tau este laptele, matern sau formula. 500-600 ml de lapte pe zi! Nu uita asta!

10. Daca vrei sa-i dai mancarica organica la varsta asta, e suficient daca alegi laptele organic. E mai bogat in omega-3 (esential in dezvoltarea creierului), vitamina E si antioxidanti.

11. Intre 9 si 12 luni ar putea sa inceapa refuzul alimentelor. E vremea sa-l implici si pe el in procesul de hranire, oferind-i o lingurita cu care sa-si nimereasca gurita. Intre doua incercari neizbutite de-ale lui, ii mai vari si tu papa in gurita.

12. Cei mici prefera sa manance in compania oamenilor. Vei vedea ca, anumite alimente pe care ti le-a refuzat cand erati doar voi doi, le primeste cu insufletire atunci cand vede alt copil mancand.

In this article

Join the Conversation