Ce nu ti-ar spune niciodata partenerul

337 0

Pe care, daca le afli intamplator, le-ai putea considera de netolerat, de neiertat. Cel putin dupa parerea lui. Care ar fi acestea? Care ar fi reactia ta? Cum ai putea depasi momentul, in functie de gravitatea secretului, notata pe o scara de la 1 la 10. Sunt probleme prin care mai toate casniciile trec.

Ca are un copil din flori

De ce tine secret? Tu n-ai tine secret asa ceva sa fii in locul lui? Fii sigura ca s-a ingrozit la ideea ca trebuie sa-ti spuna, chiar daca micutul a aparut pe lume inainte de a te fi cunoscut. Dar sa fi fost un copil nascut dintr-o aventura in timpul casniciei? Chiar daca a fost o aventura fara insemnatate, pe care a si recunoscut-o si pentru care tu l-ai iertat.

Cum reactionezi? Nici nu are importanta cum ai afl at, dar cu siguranta primul impuls a fost sa-i dai cu ceva in cap. Al doilea, sa divortezi. Acum, imediat!

Poti depasi momentul? Greu, foarte greu. Dar dupa ce te-ai mai calmat, poti admite ca bietul copil n-are nici o vina. Si daca tot l-a recunoscut, si daca tu tot stiai de aventura de-o seara sau de-o vara, poti lasa sa-i fie macar tata de vacanta.

De ce tine secret? Daca tot a fost inainte de a te cunoaste, n-are rost sa te mai „incarce negativ”. Daca ti-ar spune, se gandeste el, ai reactiona mai vehement decat ar meirta. Cu ea a fost in tinerete, cu tine a gasit dragostea. Te iubeste, dar nici sa-ti spuna orice.

Cum reactionezi? „Cum ai putut sa-mi ascunzi asa ceva? Eu sa-i tot povestesc si ea sa faca comparatii…” Iti vine sa-l strangi de gat, dar nu-ti poti impiedica un zambet de satisfactie interior: „Sac! Pe mine m-a ales!”

Poti depasi momentul? Ceva mai simplu, cu toate ca prietena ta cea mai buna va deveni, cu siguranta, o cunostinta oarecare, pe care vei avita s-o mai intalnesti. Si el va fi supus unui regim de…austeritate. Cel putin o vreme, pana va face dovada faptului ca merita din nou increderea ta.

De ce tine secret? Pentru ca socotelile casei si greutatile ce deriva din aceste socoteli sunt in jurisdictia ta. Si, mai ales, pentru ca e sigur ca i-ai reprosa si un bilet simplu la 6 din 49, daramite sumele pe care le „investeste” in vederea marelui castiga care va va scapa de toate grijile.

Cum reactionezi? Un scandal in care-i reprosezi inconstienta. Apoi, cu ceva mai mult calc, explicarea unui buget lunar in care cheltuirea unor astfel de sume nu-si gaseste loc.

Poti depasi momentul? Da, dar cu o singura conditie. Nu-i conditiona bunul mers al casniciei de renuntarea definitiva la astfel de experimente. O va face in continuare, si mai ferit, incercand sa-ti demonstreze ca poate castiga.

Mai degraba, aloca o oarecare suma acestei pasiuni. Isi va satisface nebunia si te va considera alaturi de el in urmarirea unui vis. Deci nu te va mai minti!

De ce sa tina secret? Nu neaparat din zgarcenie, dar ar putea fi si asta. Mai degraba insa este vorba de incercarea de a dispune cum vrea el de ceva ce e numai al lui. Daca ti-ar spune, s-ar chema ca acel ceva e deja un bun care trebuie impartit.

Cum reactionezi? Mahnirea ca-ti ascunde ceva important din viata lui este inevitabila. Dar il ierti mult mai repede, pentru ca esti sigura ca, daca ar fi nevoie, ar pune la bataie orice mostenire secreta.

Poti depasi momentul? Da, chiar simplu, pentru ca o mostenire inseamna bani multi si visuri frumoase implinite mai repede.

De ce tine secret? In primul rand pentru ca i se pare degradant. In al doilea rand, pentru ca este convins ca nu poti reactiona decat in doua moduri: ori sa te scarbesti de el, ori sa razi de el. Si niciuna din atitudini nu-i este pe plac. In fine, pentru ca nici prin cap nu-i trece ca o astfel de boala, odata vindecata, ar mai avea vreun efect in viitor.

Cum reactionezi? Cu amuzament. „Ai patit asa ceva si nu mi-ai spus? Credeai ca rad de tine?”

Poti depasi momentul? Evident, nici macar nu e vorba de o criza, de data asta. Poate de o mica intrebare: cat de apropiati suntem daca n-a avut curajul sa-mi spuna chiar tot?

In this article

Join the Conversation