Ce spun parintii despre prima zi de gradinita sau de scoala

1098 0

Iata ce spuneau anul trecut parintii din comunitatea mami.ro care deja au trecut prin experienta copilului in prima zi la gradi sau la scoala:

Viorea:  „Scoala este o provocare atat psihica, cat si fizica pentru copil. Ne jucam de-a scoala, ii povestesc de prima mea zi de scoala.”

Irinamicu:  „Al meu baietel ii place la scoala, abia asteapta sa inceapa scoala, desi nu prea stie el exact in ce consta ea, dar abia asteapta. I-am explicat ca e frumos si invata lucruri noi si isi face prieteni. Trebuie vorbit frumos sa ii putem atrage inca de la inceput.”

Lilic68: „Baiatul meu a inceput clasa pregatitoare si de-abia a asteptat sa-si revada colegii. In primul an insa, a trecut prin faza de adaptare la gradinita si timp de doua saptamani a fost un pic suparat si debusolat de schimbarea aparuta in viata lui. Acum zburda spre gradi si ii place progamul de acolo. I-am pregatit rechizitele, hainutele de schimb si toata vara am continuat sa citim si sa exersam literele si cifrele.

AdinaM: „Ca puiul meu sa fie pregatit pentru prima zi de scoala, o sa incerc sa discut din timp cu el despre tot ce presupune acest lucru: invatatoare, colectiv nou de copii, teme, recreatie. O sa ii povestesc ce a insemnat pentru mine acest lucru, despre faptul ca e o etapa importanta care reprezinta de fapt ca el creste, e mai mare, ceea ce e foarte important pentru copii, cu totii isi doresc sa fie mari, sa fie importanti. O sa il implic direct in alegerea rechizitelor, sa se simta important, responsabil si sa ii faca placere sa le utilizeze. Dar cel mai important, o sa il asigur ca are tot sprijinul si dragostea noastra, o sa am grija sa il rasplatesc pentru fiecare efort depus de el ca scolar. Va incepe scoala anul viitor, iar eu sunt emotionata, dar si incantata, de pe acum.”

Ionpop2: „A trecut prima zi de scoala, cea mai asteptata de micutii care pasesc pentru prima data pe coridoarele scolii. Cu uniforma, cu ghiozdanel, abia asteapta sa isi cunoasca invatatoarea care va avea grija de ei pentru urmatorii ani. De asemenea, cunoasterea colegilor este o alta provocare. Cu toate astea, micutii sunt incantati de prima zi de scoala si isi promit ca se vor vedea si in urmatoarele zile, pentru a-si continua jocurile incepute astazi.”

Biluta28: „Abia asteptam sa incepem scoala si cu cel mic. Pentru ca stiam de la fata cam ce ne asteapta, pregatirea celor necesare a fost mai usoara. Am achizitionat una bucata ghiozdan, uniforma, penar si restul am asteptat sa primim de la doamna instructiuni. In ceea ce-l priveste pe cel mic, nu a fost prea greu sa-l pregatim sufleteste pentru ce inseamna scoala, caci stia de la sora lui cam ce presupune.”

Simona78: „La noi, prima zi de scoala a fost asteptata cu nerabdare. Inca din gradinita au fost acomodati cu noul mediu facand vizite la scoala toata grupa impreuna cu doamna educatoare. Eu zic ca a fost un lucru bun, deoarece fetita mea nu este timorata deloc.”
 

In this article

Join the Conversation