Ce trebuie sa stii despre antitusive

9885 1

Asa ca, inainte de a-ti indopa copilul cu medicamente, citeste informatiile de mai jos!

Inhibitoarele

Sunt indicate: Daca tusea iti tine puiutul treaz noaptea, un medicament inhibitor ar putea sa-l ajute sa adoarma. Inhibitoarele actioneaza prin reducerea impulsurilor nervoase ce produc tusea. Dar cere intotdeauna sfatul pediatrului inainte de a le administra copilului!

Ce trebuie sa stii? A inhiba tusea – in special pe cea insotita de mucozitati si respiratie greoaie – poate prelungi suferinta. In plus, inhibitoarele pot cauza unora dintre cei mici somnolenta sau hiperexcitabilitate.

Expectorantele

Sunt indicate? Nu chiar…Studiile de specialitate au demonstrat ca aceste produse nu sunt in realitate de mare ajutor. Ele doar subtiaza mucozitatile pentru a putea fi eliminate mai usor.

Ce trebuie sa stii? In locul lor, multi doctori recomanda apa.

Sunt indicate? Si da, si nu. Ele pot ajuta copilul care are diverse simptome (ca tusea, febra sau rosu in gat) sa se simta mai bine. Insa multi medici atrag atentia asupra administrarii la copii a formulelor care contin prea multe combinatii medicamentoase. In cazul acestora, intervine pericolul de supradoza, daca le combini cu alte ingrediente, cum ar fi acetaminofena.

Ce trebuie sa stii? Ele pot avea si reactii adverse, incepand cu insomnia (apare si la tratamentul cu antihistaminice) si pana la iritabilitate (tipica decongestionantelor) si agitatie.

Calmantele pentru tuse

Sunt indicate? Da. Acestea cresc productia de saliva, care calmeaza gatul iritat, elimina temporar durerile si tusea dispare.

Ce trebuie sa stii? Nu oferi dropsuri pentru tuse copiilor mai mici de 4 ani, din cauza pericolului inecarii cu ele.

Acetaminofena si ibuprofenul

Sunt indicate? Da. Ambele scad febra si amelioreaza durerea. Ibuprofenul are efect mai indelungat.

Ce trebuie sa stii? Ibuprofenul poate cauza dureri de stomac sau voma. N-ar trebui sa fie administrat copiilor sub 6 luni fara avizul pediatrului. In plus, verifica si componentele altor medicamente pe care le dai copilului, pentru a fi sigura ca aceste anu contin si ele acetaminofena sau ibuprofen.

In this article

Join the Conversation

1 comment

  1. ana Răspunde

    Eu folosesc cu incredere siropul Prospan pe baza de iedera. Medicul mil-a recomandat ca cel mai bun antitusiv si expectorant natural. si important este faptul ca puteti administra si alte medicamnete daca e cazul.