Ce trebuie sa stii despre infectia urinara la copii

1200 0

Infectiile tractului urinar – de la o simpla uretrita si pana la pielonefrita – sunt produse in principal de diverse bacterii, dar si de „parcursul” anormal al urinii pe „traseu”, de folosirea unor sapunuri puternice care pot irita uretra sau, dimpotriva, de o igiena precara.

Infectia urinara la copii: semnele afectiunii

La copil, simptomele urinare lipsesc, dar cresterea temperaturii poate fi un prim semn. Nu pune febra doar pe seama eruptiei dentare si adreseaza-te pediatrului pentru ca nu este exclus sa fie vorba despre o infectie urinara.

Infectia urinara la copii mai mari de un an „se tradeaza” prin usturimi la urinare (disurie), urinari dese dar reduse cantitativ (polachiurie) si chiar instalarea globului vezical (urina nu se mai elimina ci stagneaza in vezica urinara, a carei capacitate este, astfel, depasita). De asemenea, copilul se poate plange de dureri lombare joase, poate prezenta varsaturi, oboseala si apatie, iar urina poate fi urat mirositoare, tulbure, de o culoare nefireasca sau poate contine chiar urme de sange.

Este foarte important de stiut ca tratamentul prescris de medic pentru infectia urinara la copii NU trebuie intrerupt chiar daca simptomele s-au ameliorat!

SFAT: Pe perioada tratamentului micutul trebuie sa bea multe lichide, de preferat apa.
 

In this article

Join the Conversation