Cea mai batrana mama din Romania a implinit 70 de ani

464 0

Cu riduri si slaba, Adriana Iliescu ar putea fi lesne confundata cu o bunica. Cu toate acestea ea isi duce in parc fetita de numai trei anisori. Adriana Iliescu a implinit recent 70 de ani. Ea este mama Elizei, de numai trei anisori. Cazul a starnit valva in toata presa cand a adus pe lume fetita, spun redactorii Daily Mail, care au realizat un amplu material despre batrana mama.

Povestea a devenit stire in intreaga lume si a iscat o serie de controverse referitoare la corectitudinea din punct de vedere etic a aplicarii unui tratament de fertilizare in vitro dupa o anumita varsta. Eliza are, pentru varsta sa, multiple calitati: poate numara, poate face adunari simple, ii place la nebunie sa citeasca si sa picteze. „Este un copil cu o personalitate extraordinara”, spune mama sa pentru Daily Mail.

Acum, mama isi intretine fiica din pensia de 1100 RON plus venituri suplimentare pe care le castiga lucrand part time ca profesor universitar. Era mandra de locul pe care il ocupa in Guiness Book, ca fiind cea mai batrana mama din lume, asta pana cand a fost devansata de catre o mama spaniola, Carmela Bousada, care, pe 29 decembrie 2006, la varsta de 66 de ani si 358 de zile, a nascut gemeni.

Adriana nu are familie sau prieteni apropiati care sa o ajute, asa ca singura persoana care ar putea avea grija de Eliza este nasul fetitei, doctorul care a adus-o pe lume. Pentru ca si-a asumat o foarte mare responsabilitate, Adriana Iliescu nu poate sa nu se gandeasca la viitorul fiicei ei. „Daca fiica mea va avea 16 ani cand voi muri, va avea atunci dreptul sa munceasca. Daca va fi mai tanara, vor fi doua variante: fie intra in grija statului, fie va avea grija de ea Profesor Doctor Bogdan Marinescu, nasul ei. Oamenii pot muri oricand. Celalat nas al Elizei a murit subit la varsta de 49 de ani, lasand patru copii”.

Discutand pentru prima oara despre situatia ei Adriana spune ca „este o persoana sanatoasa care nu a suferit niciodata de vreo boala”. „Nu beau si nu fumez. Daca as trai cat au trait parintii mei , Eliza va avea 20 de ani cand voi muri eu. Cred in continuare ca am foarte multe sa-i ofer”, a declarat Adriana pentru ziarul britanic.

Pensionara a socat lumea atunci cand a anuntat, pe 16 ianuarie 2005, la varsta de 66 de ani si 250 de zile, ca a dat nastere unei fetite. Ea a facut in prima faza un tratament hormonal pentru a indeparta menopauza, urmand ca in 2004 sa faca fertilizare in vitro si folosind un donator de sperma, a ramas insarcinata cu tripleti. Dupa complicatii, femeia a ramas cu o singura fetita, care a stat in spital inca 6 saptamani dupa nastere.

In this article

Join the Conversation