Ceaiuri pentru stomac

1371 0

Natura oferă numeroase remedii pentru problemele stomacului, iar unele dintre acestea sunt, practic, nelipsite din casa ta – cum ar fi mărarul sau păstârnacul, ingrediente de bază în bucătărie. Din acestea, dar şi din angelică, scorţişoară  sau cicoare poţi prepara ceaiuri pentru stomac care îţi vin în ajutor în caz de balonare, crampe sau indigestie.

Remedii naturiste: ceaiuri pentru stomac

Ceaiul de angelică este indicat împotriva crampelor şi a durerilor abdominale. Mod de preparare: fierbe o lingură de rădăcină de angelică uscată, tocată mărunt, într-o cană de apă, lasă 2 – 3 minute la infuzat şi strecoară.

Ceaiul de mărar băut înainte, în timpul sau după masă împedică şi calmează indigestia. Mod de preparare: ai nevoie de o lingură de seminţe de mărar, pe care le pisezi în mojar. Toarnă peste seminţele pisate o cană cu apă fierbinte, lasă la infuzt 10 minute şi apoi strecoară.

Ceaiul de păstârnac, care se prepară din seminţe, ajută digestia. Mod de preparare similar cu cel al ceaiului de mărar, cu diferenţa că utilizezi seminţele de păstârnac.

Ceaiul de scorţişoară şi-a demonstrat efectele în indigestii, lipsa apetitului, în balonare şi în cazul în care te confrunţi cu crampe abdominale uşoare. Atenţie: introducem acest remediu în lista de ceaiuri pentru stomac cu următoarea menţiune: scorţişoara este interzisă gravidelor! Mod de preparare: pisează două bucăţi mici dintr-un baton de scorţişoară şi cufundă-le în apă fiartă (2 căni de apă). Lasă la infuzat 10 minute şi strecoară.

Ceaiul de cicoare combate balonările, flatulenţa şi durerile abdominale. Mod de preparare: toarnă o cană de apă rece peste o linguriţă de cicoare uscată sau rădăcină de cicoare uscată şi pune totul la fiert. Lasă să fiarbă 2 – 3 minute. Strecoară.

In this article

Join the Conversation