Ceaiuri vs. medicamente

1189 0

Carenta de vitamine este primul lucru care o afecteaza pe viitoarea mamica. Dintre cele mai eficiente remedii fitoterapeutice noi iti sugeram ceaiul de:

Catina sau macese, pentru continutul bogat in vitamine. In timpul sarcinii aportul de vitamine naturale obtinut din alimentatie, dar si din ceaiuri, este deosebit de important. Ajuta la intarirea sistemului imunitar al viitoarei mamici, cat si la dezvoltarea armonioasa a fatului.

Urzica, pentru efectul depurativ, ca si infuzia preparata din frunze de coacaz si zmeura. Ceaiul se prepara astfel: 1 lingurita de flori sau frunze de planta la o cana de 250 ml de apa clocotita. Pentru imbunatatirea circulatiei sangvine, ceaiul de urzica se poate combina cu sulfina si papadia. Ceaiul se prepara prin infuzie din doua lingurite de planta la o cana de apa, si se poate consuma de doua ori pe zi.

Menta, impotriva starilor de greata sau voma. In acelasi scop se poate utiliza ceaiul de busuioc sau de lichen de piatra. Mod de preparare: se pune o lingurita de ceai la o cana de 250 ml de apa clocotita, la care se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu alimentar, pentru reducerea aciditatii. Ceaiul se bea rece cu inghitituri mici, fiind recomandate doua cani pe zi.

Busuioc, pentru combaterea diareelor sau migrenelor. Aceeasi planta este recomandata si imediat dupa nastere pentru stimularea lactatiei.

Roinita, remediu eficient impotriva greturilor matinale. Ceaiul trebuie utilizat cu prudenta (doar o cana pe zi).

Lichen de piatra si herba tintaura, indicate impotriva febrei. Mod de preparare: pentru infuzie se foloseste partea aeriana a plantei. Se bea o singura cana pe zi. Tot in combaterea febrei se pot utiliza cataplasmele cu faina de mustar, care se aplica in zona pieptului, a fruntii sau a gatului.

In this article

Join the Conversation