Cele mai bune legume, fructe şi ierburi aromate pentru detoxifiere

911 0

Totodată, termenul detoxifiere este asociat în general cu consumul excesiv de alcool, cu consumul de narcotice sau cu dieta şi pierderea în greutate. O cură de detoxifiere este binevenită în fiecare anotimp.

Alimentaţia joacă un rol esenţial într-o cură de detoxifiere. Pentru unele persoane, cura de detoxifiere înseamnă renunţarea la cafea, alcool sau fumat. Dar purificarea eficientă a organismului nu presupune doar renunţarea la anumite vicii, ci şi o dietă care să ajute organismul să elimine toxinele acumulate. Dulciurile, grăsimile animale, produsele pline de coloranţi, conservanţi şi alte substanţe dăunătoare organismului trebuie eliminate din dietă.

Atunci când urmezi o cură de detoxifiere trebuie să te axezi pe alimente bogate în fibre şi pline de nutrienţi (în general fructe şi legume).

O importanţă deosebită, ca parte a unui stil de viaţă sănătos, o constituie consumarea unui pahar cu apă călduţă în care s-au amestecat câteva picături de zeamă de lămâie, înainte de fiecare masă principală. Apa cu lămâie ajută digestia şi metabolismul.

Descoperă ce alimente să consumi într-o cură de detoxifiere pe RomâniaTV.net

 

In this article

Join the Conversation