Cele mai populare nume de bebeluşi din acest an şi semnificaţia lor

525 0

Astfel, în topul numelor pentru fetiţe 2014 intră următoarele:

1. Sara. Este un nume de origine evreiască şi înseamnă "prinţesă, regină, stăpână", fiind un simbol al longevităţii feminine. În limba babiloniană, Sara derivă din Sharratu, soţia lu Sin, zeul lunii.

2. Maria. Acesta este un nume preferat de români, dintotdeauna, şi derivă din ebraicul "Marah". Inspiră puritate, bunătate şi milostenie, precum Sfânta Maria, a cărei onomastică este sărbătorită pe 15 august şi pe 8 septembrie.

3. Teodora. Acest nume înseamnă "dar de la Dumnezeu" şi provine din Bizanţ. Pe data de 7 august este sărbătorită, cu cruce roşie, Sf. Teodora de la Shila.

4. Alexandra. Este un nume care provine din greacă şi înseamnă "cea care protejează oamenii". Femeile care poartă acest nume sunt curajoase, oneste şi protectoare şi îşi pot sărbători onomastica de Sf. Alexandru, pe 30 august.

5. Sofia. Derivă din grecescul "Sophia" şi înseamnă "înţelepciune şi cunoştinţă", Sophia fiind chiar zeiţa înţelepciunii. Fetele care poartă acest nume sunt altruiste, cumpătate şi mai tăcute. Acest nume este sărbătorit pe 17 septembrie.

Descoperă semnificaţiile celor mai populare nume de băieţi din 2014 pe RomâniaTV.net

In this article

Join the Conversation