Clasa intai pentru parinti: Cat de mult conteaza sa alegi o scoala buna pentru copilul tau

994 0

Dar oare conteaza mai mult numele scolii la care ne inscriem copilul sau felul in care cei mici sunt educati sa trateze scoala?

A fi un parinte bun inseamna sa-i oferi micutului tau un mediu propice pentru a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere. Iar pentru multi parinti momentul cand copiii lor incep scoala se transforma intr-un punct de cotitura. Evident, cu cat scoala la care iti duci copilul este mai buna, cu atat mai mari sunt sansele ca el sa invete mai mult. Dar nu neaparat si mai bine.

Scoala a inceput deja de o luna, iar copilul tau poate nu are rezultatele pe care le-ai astepta avand in vedere ca ai facut eforturi foarte mari sa-l inscrii la o institutie buna, cu cadre didactice bine pregatite si cu conditii de scolarizare dintre cele mai bune. Nu te grabi sa dai vina pe sistemul de invatamant sau sa il certi pe cel mic pentru ca nu este atent sau interesat la ore. Cel mai bine ar fi ca, inainte de a te gandi la aceste aspecte, sa te gandesti putin daca faptul ca te-ai zbatut pentru un loc intr-o scoala „buna” este tot ceea ce puteai face ca parinte, scrie RTV.NET.

Ei bine, in afara de alegerea unei institutii de invatamant dintre cele mai bune pentru copilul lui, fiecare parinte poate influenta mai mult decat crede rezultatele si felul in care cel mic priveste scoala.

Un studiu realizat recent arata ca rezultatele scolare sunt influentate mai mult de atitudinea parintilor decat de calitatea scolii. Daca un parinte se va implica activ in activitatile scolare ale copilului, daca il va ajuta la teme, la proiecte si in procesul de invatare, aratandu-i, totodata, incredere si disponibilitate la comunicare, rezultatele scolare ale micutului vor fi mult mai bune, indiferent de scoala la care el invata.

 

In this article

Join the Conversation