Clopotica si Zana Pirat, unul dintre cele mai asteptate filme de animatie

2868 0

 Zarina este curajoasa si curioasa. Inteligenta, pasionata de pulberea de spiridusi si entuziasmata de alchimie. Are un spirit liber si creativ si ii place sa experimenteze. Te indoiai ca va intra in bucluc, dar si intr-o super aventura?

Incepe aventura

Cand ideile ei indraznete ii provoaca incurcaturi, Zarina fura pulberea fermecata si paraseste Pixie Hollow, unindu-si fortele cu piratii din Skull Rock si conducatorul lor, James, care va fi cunoscut curand drept Capitanul Hook. Aflate in pericol de a nu mai putea zbura, Clopotica si prietenele ei zane se hotarasc sa plece in calatorie, pentru a recupera atat praful pretios, cat si pe Zarina.

Zarina, zana pirat

Zarina, capitanul piratilor, isi schimba complet infatisarea, devenind aproape de nerecunoscut.

Pentru a-i crea noua tinuta, realizatorii filmului de animatie "Clopotica si Zana Pirat" au cerut ajutorul tanarului designer Christian Siriano (28 de ani). Acesta este castigatorul celui de-al patrulea sezon al competitiei americane de design „Project Runway” si un preferat al starurilor precum Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham, Rihanna sau Lady Gaga. Proiectul s-a dovedit o provocare frumoasa pentru Siriano. Pentru personajul Zarina, Christian Siriano facut un studiu amanuntit al personajelor de desene animate de la Mica Sirena si pana la Aladdin.

Trailer Clopotica si Zana Pirat, unul dintre cele mai asteptat filme de animatie din 2014

Cum este creata tinuta unui personaj de filme de animatie

"E atat de interesant sa vezi cum hainele prind viata prin intermediul animatiei – cum o schita desenata de mine <traieste> in aceste filme de animatie", a spus el.

Primul pas a fost sa intre cu adevarat in poveste. Pentru ca nu este vorba de o zana ca oricare alta, ci despre o zana care devine pirat, Siriaono a dorit sa creeze o tinuta nonconformista si moderna, deosebita de cea a prietenelor ei. „Toata lumea stie cum este costumul lui Clopotica sau al lui Pocahontas. Aceste personaje sunt emblematice, iar modul in care arata este important”, a spus Siriano. Pentru costumul de pirat al Zarinei, el a lucrat cu schita personajului si cu echipa de filme de animatie de la Studiourile Disneytoon pentru a contura stilul neobisnuit al zanei.

Apoi, s-a intrebat de unde isi putea procura zarina hainele si accesoriile „M-am gandit mult la ce purtau piratii traditionali, dar am vrut ca Zarina sa fie inovatoare si moderna”, a continuat el. „Ne-am jucat cu ideea ca a rupt o bucata de panza de la corabie pentru a-si face bluza. Cureaua ei este un inel vechi pe care l-a gasit. Sabia ei este un ac de palarie.” 

Clopotica si Zana Pirat este in format 3D si are premiera vineri, 28 martie. Distribuit in Romania de Forum Film

 

 

 

In this article

Join the Conversation