Cocteil de fructe si legume

234 0

Cum procedezi: taie rosiile decojite in felii si trece-le printr-o sita, apoi aplica aceeasi „tortura” si boabelor de struguri. Pentru mar si morcov treaba se complica putin, pentru ca vei avea nevoie de tehnologie.

Daca nu ai prin casa un storcator de fructe, atunci vei fi nevoita sa recurgi la clasica razatoare. Asa ca mare atentie la unghii si la degete! Apoi stoarce jumatatea de lamaie, pana la ultima picatura, si amesteca toate aceste „zemuri” de consistente diferite.

Vei obtine astfel un suc „minune”, plin de factori nutritivi (vitamine, zinc, magneziu, fosfor etc.), numai buni sa intareasca sistemul imunitar al micutului.

Evita sa indulcesti suplimentar sucul, pentru ca puiul tau va prinde foarte repede drag de zahar si nu va mai accepta alimente sau bauturi neindulcite!

Si stim cu totii ca dulciurile rafinate, consumate in exces, pot provoca carii dentare, obezitate, diabet sau probleme cardiovasculare.

De asemenea, prepara doar atat suc cat aveti nevoie! Altfel, micutul nu va bea tot cocteilul, iar vitaminele din amestec vor ramane prea mult in contact cu aerul si se vor oxida, devenind inutilizabile.

In this article

Join the Conversation