Convulsiile febrile

1107 0

Cel mai adesea convulsia apare la inceputul unei boli care presupune cresterea relativ brusca a temperaturii corpului. Copilasii care fac o data convulsie febrila o pot repeta in conditii similare de febra.

De aceea, este important sa nu lasi temperatura sa ajunga la pragul la care nazdravanul tau face convulsii. Prefera sa scazi din timp febra pentru a evita o noua convulsie. Convulsiile febrile nu inseamna nicidecum epilepsie.

Desi cel mai adesea convulsia nu dureaza mai mult de cateva minute, este inspaimantatoare. Copilasul isi pierde cunostinta, mainile si piciorusele devin fie moi, fie incordate si se misca sacadat involuntar, privirea poate fi fixa si dusa spre tavan, dupa care copilasul isi revine si adoarme.

Ce trebuie sa faci?

In primul rand trebuie sa ramai calma. Puiul tau are nevoie acum de o supermamica. Intoarce copilasul pe o parte, in pozitie de siguranta, indeparteaza-i din gurita orice obiect si suna la 112. Intre timp, incearca sa-i scazi febra folosind un supozitor sau sirop dupa ce criza a trecut.

In this article

Join the Conversation