Copiii care au implinit sapte ani merg in clasa I chiar si fara clasa pregatitoare

610 0

Clasa pregatitoare este, de departe, subiectul inceputului de an. Cu tot felul de declaratii, mai mult sau mai putin intelese, afirmatii guvernamentale, petitii, pareri si discutii fara a oferi insa un indiciu clar pentru parinti, nelamurirea a ramas: vin inscrierile, pana la urma copilul meu unde merge – la scoala sau la clasa pregatitoare?

Acord pentru clasa pregatitoare

Din fericire, a aparut si o veste clara. Ministerul Educatiei Nationale a facut public un acord semnat intre acesta, federatii sindicale si asociatiile de parinti privind clasa pregatitoare care, printre altele, spune asa: copiii care au peste sapte ani se vor inscrie in clasa I, chiar daca nu au fost in clasa pregatitoare.

Acordul a stabilit si un calendar de actiune. Primul pas – pana la 31 martie va fi aprobata metodologia de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare si, ulterior, pana la 1 septembrie vor fi pregatite cadrele didactice care urmeaza sa predea la clasa pregatitoare. Inscrierile in clasa pregatitoare se fac in luna aprilie. Se ia in calcul varsta pe care copilul tau o are la data de 31 august 2013.

Cine si unde merge

  • In cazul in care copilul tau are sub 6 ani, il poti inscrie la clasa pregatitoare, dar nu este obligatoriu; inscrierea se va face in urma unei evaluari specifice care va demonstra daca are suficiente cunostinte pentru a face fata clasei pregatitoare. Desigur, ramane sa aflam ce inseamna si unde se vor desfasura aceste evaluari.
  • Daca a depasit varsta de sase ani, il vei inscrie obligatoriu la clasa pregatitoare.
  • Daca are peste sapte ani, are unda verde la clasa I.

 

In this article

Join the Conversation