Copiii care cresc într-o familie numeroasă sunt mai pregătiţi pentru viaţa de cuplu de la maturitate

543 0

Studiul este concluzia la care a ajuns profesorul Doug Downey, sociolog la Universitatea din Ohio, şi are la bază datele referitoare la circa 60.000 de americani, intervievaţi între anii 1972 şi 2012.

După ce a luat în considerare factori ca educaţia, statutul socio-economic, structura familială, originea etnică, vârsta în momentul căsătoriei şi convingerile religioase, profesorul consideră că, indiferent de generaţie, fiecare frate şi soră în plus asigură o "protecţie" împotriva riscului de divorţ. El a cuantificat chiar
scăderea acestui risc la 2% pe membru de familie în plus, scrie RomâniaTV.net.

Autorul studiului arată că apartenenţa la o familie numeroasă duce la dezvoltarea unui ansamblu de "competenţe de negociere" în relaţii şi îndeosebi în conflicte. Acest lucru ar spori empatia şi capacitatea de a rezolva problemele. Este fără îndoială o ipoteză cu caracter general, putându-se da oricând cazuri concrete, dar şi contraexemple.

Profesorul Downey se întreabă dacă nu cumva creşterea numărului căsătoriilor care sfârşesc cu divorţuri nu se datorează micşorării constante a familiilor, existând tot mai puţine familii numeroase.

In this article

Join the Conversation