Copiii incapatanati si succesul la invatatura

1233 0

Chiar daca simti adeseori ca nu mai poti de nervi cand puiul tau se incapataneaza sa faca invers decat zici tu, ai putea sa profiti de caracterul sau puternic pentru a-l aduce in topul celor mai buni din clasa.

Mai intai de toate, imprieteneste-te cu el, lauda-i fiecare activitate pozitiva, dar nu uita sa ii atragi atentia atunci cand greseste. E foarte important cum reusesti sa te apropii de el prin petrecerea timpului liber intr-un mod cat mai placut in perioada prescolara, pentru ca puiul tau sa vada in tine un aliat, nu un dusman. Incearca sa ii captezi atentia cu propuneri distractive si chiar daca se incapataneaza sa te refuze, insista si vino cu alte sugestii de jocuri pana cand va accepta sa petreceti timpul impreuna.

O data cu plecarea la scoala, caracterul puternic marcat de ambitie si incapatanare isi poate gasi canalizarea spre mici rautati, insa tu trebuie sa ai grija sa ii indrepti atentia spre invatatura. Cum?

  • Nu lasa invatatoarea sa duca singura munca de convingere cu cel mic, ci mai degraba poti sa faci front comun cu ea si sa o ajuti in a-l ghida pe pitic inspre activitati scolare. In acelasi timp, poti solicita o evaluare saptamanala din partea cadrului didactic despre evolutia bobocului tau.
  • Cu siguranta, un copil incapatanat va bate cu piciorul in podea cand ajunge acasa si se va manifesta iritat daca il pui sa-si faca temele impotriva vointei sale. Nu te lasa impresionata de aceste mici demonstratii dramatice, insa creeaza-i un spatiu pentru teme adecvat preferintelor sale. Aceasta activitate va inceta astfel sa mai fie o corvoada in fiecare zi.
  • Agitatia si nervozitatea pot fi si rezultatele unei odihne deficitare. Stabileste-i micutului tau un program fix de culcare si trezire, astfel incat sa aiba un somn suficient.
  • Orele de masa sunt si ele la fel de importante ca si timpul de culcare. Alimentatia sanatoasa ii va conserva micului scolar energia si il va mentine concentrat pe activitatile de la doamna invatatoare. Nu va trece mult timp si iti vei da seama ca incapatanarea s-a transformat in ambitie si piticul tau a devenit competitiv, dornic de a deveni cel mai bun la invatatura din clasa.

 

In this article

Join the Conversation