Copilul meu se loveste la cap

472 0

Raspuns:

Cred, fara a avea intentia sa va critic, ca folositi prea des cuvantul NU. Si in cele cateva randuri in care ati expus problema l-ati folosit des si ati dori ca el sa nu se mai dea „deloc” cu capul. Pare putin absolutist pusa problema. Copilul dvs poate sa fie doar intr-o perioada de testare care trece in timp si tot ce aveti de facut este sa distrageti gentil atentia de la „activitatea” sa. Sau poate e intr-o lupta de putere cu dvs si in general cu adultii.

Se revolta impotriva lucrurilor impuse, a regulilor. Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntati la reguli, ci doar sa aveti grija ca ele sa fie rezonabile, in legatura cu varsta si intelegerea copilului si sa fie respectate de toata lumea, inclusiv de adulti. E nevoie de fermitate in educarea unui copil, dar nu de pedepse.

Incercati sa formulati ceea ce ii spuneti ca pe afirmatii adica in loc de : „Nu mai fa asa” evitati rezistenta lui spunand „Uite am putea face impreuna lucru acesta”. Explicati-i mereu ce se intampla si deciziile pe care le luati chiar daca aveti timpreisa ca nu intelege, se va obisnui cu ideea ca este respectat, imlicat, ca are un rol si nu doar ca i se impune pentru ca asa trebuie.

In this article

Join the Conversation