Ce beneficii au celebrele măsline pentru sănătate

2821 0

Măslinele au aceleași calități nutritive ca și uleiul obținut din ele. Grație conținutului bogat în grăsimi, în special acidul oleic, o grăsime monosaturată, sunt o sursă sănătoasă și rapidă de energie.

Micile fructe îți oferă numeroși antioxidanți, vitamine (A, C, E, K), dar și săruri minerale – potasiu, sodiu, fosfor, fier, magneziu, calciu, seleniu, zinc.

Polifenolii sunt o adevărată binefacere pentru sistemul circulator – dilată vasele de sânge, favorizează circulația, previn formarea cheagurilor, scad colesterolul.

Vitamina E Sunt foarte bogate în vitamina E, un antioxidant care, printre altele, stimulează imunitatea și protejează pielea de radiațiile ultraviolete.

Acid oleic Mâncând zilnic o jumătate de ceașcă de măsline în loc de cină, ai șanse să scapi de kilogramele în plus – acidul oleic stimulează arderea grăsimilor deja depozitate în țesuturi și formarea altora noi.

Delicioasele măsline verzi au 120kcal/ 100g, iar cele negre 295 și le poți consuma fie ca atare, 5-6 fructe pe post de gustare, fie adăugându-le în salate de crudități ori preparate în diverse  moduri.

Sursă: revista SĂNĂTATEA DE AZI. Foto: www.pixabay.com

 

In this article