Concurs Mami: Cum arată o familie SMART?

Revista Mami și-a ales câștigătorii și vrem să-i cunoașteți și voi. Hai să facem cunoștință cu familia care a câștigat concursul nostru, „Mami caută o familie SMART!“

1751 0

În luna august, revista Mami vă invita pe toți să vă înscrieți la concursul nostru, „Mami caută o familie SMART!“. Pentru că știm cât de importantă este pentru voi alimentația sănătoasă, dar și că programul unei familii moderne este mereu încărcat, am vrut să aflăm de la voi ce soluții SMART ați găsit pentru a vă asigura că întreaga familie primește porția zilnică de vitamine și minerale necesare.

familie SMART - coperta

Am căutat o familie activă, care ia masa și își petrece timpul liber împreună, care are o alimentație echilibrată care include sucuri 100% și mousse-uri de fructe și legume. Noi vă mulțumim că v-ați înscris în număr așa mare la concurs, iar acum vă facem cunoștință cu cei care au fost desemnați câștigători, familia Parnică – Marc, Carla și Mihai.

Așadar… cine este familia SMART?

Mihai: Suntem o familie tânără. Noi trei – fiul nostru Marc, soția mea Carla, împreună cu mine – formăm familia Parnică. Locuim în București și ne bucurăm de avantajele vieții în capitală.

Ce înseamnă pentru voi să trăiți o viață smart?

Mihai: Cred că smart nu se referă neapărat la gadgeturile de care ne înconjurăm. Mai degrabă, considerăm și tratăm alimentația ca pe un subiect smart, dar mai ales delicat, dat fiind că ne dorim pentru Marc o viață echilibrată, o alimentație sănătoasă, care să se bazeze și pe un consum bogat de fructe și legume. În ziua de azi ne este la îndemână să asigurăm o gustare sănătoasă, fie din fructe proaspete fie din suc 100% și mousse, întregii familii.

 

familie SMART 1

Ce ar trebui să conțină un prânz echilibrat?

Carla: De cele mai multe ori, prânzul nostru este bogat în proteine. Dacă dimineața consumăm mai multe fibre, la prânz ne axăm mai mult pe combinații de pește, carne slabă la grătar, alături de legume sau orez. Marc preferă somonul cu broccoli și/sau cartofii piure. Consumăm cu plăcere și sucuri 100% din fructe, perfecte în orice anotimp pentru o porție de energie!

Ce obiceiuri alimentare aveți și care este meniul într-o zi obișnuită?

Mihai: Dimineața servim micul dejun împreună. De cele mai multe ori, eu prefer ouăle sau sandvișuri calde cu brânză cheddar și șuncă slabă de curcan. Marc este de-a dreptul înnebunit după cereale cu lapte, clătite sau waffle și un mousse de fructe 100%, iar soția mea preferă iaurturile cu fructe, miere și granola și sucurile 100% din legume și/sau fructe.

familie SMART - img 2

Care este rolul fructelor și legumelor în alimentația voastră?

Carla: Din punctul meu de vedere, aduc numeroase avantaje, pe care trebuie să învățăm să le valorificăm. Legumele și fructele sunt surse importante de vitamina  C, esențială pentru menținerea stării de sănătate! Nouă nu ne lipsesc din alimentație și le consumăm zilnic, fie ca atare, fie preparate, fie sub formă de suc ori mousse.

Știți că sucurile 100% care se găsesc în magazine nu conțin coloranți, conservanți și zahăr adăugat?

Carla: Bineînțeles! Când Marc era bebeluș, achiziționam sucuri dintr-un lanț de farmacii. Însă de ceva timp am descoperit sucuri și mousse-uri 100% în mai multe magazine. Preferăm întotdeauna să alegem un suc natural în locul celor acidulate și sunt o variantă foarte bună mai ales atunci când plecăm de acasă, la drum, cu mașina.

Câte porții de fructe și legume sunt recomandate zilnic și câte consumă familia voastră?

Carla: Știm că specialiștii recomandă consumul zilnic de cinci porții de legume și fructe. Însă pentru a primi doza suficientă de vitamine, minerale și alți nutrienți, consumul trebuie corelat cu nivelul de activitate fizică, vârstă, obiceiuri alimentare etc. Noi consumăm două porții de fructe și una/două de legume pe zi, dar cred că variază de la o zi la alta.

Știți că un suc sau un mousse poate reprezenta una dintre porțiile zilnice de fructe și legume?

Carla: Am citit cândva că mousse-urile sau sucurile 100% păstrează aceleași proprietăţi nutriţionale ca fructul din care provin. Mizând pe acest argument, eu, personal, înlocuiesc de multe ori gustarea de fructe ca atare cu aceste sucuri. În ceea ce-l privește pe Marc, încerc să păstrez un echilibru, dar lui îi plac în egală măsură și proaspete, și sub formă de suc sau mousse.

familie SMART img 3De ce credeți că pot fi o soluție SMART?

Mihai: Sucul 100% nu este o băutură doar pentru primele ore ale dimineții. E un deliciu sănătos în orice moment al zilei! Iar noi le considerăm o soluție smart deoarece înlocuiesc cu succes gustarea clasică, oferindu-ți aceleași beneficii. Plus că economisești timp, pe care să-l petreci alături de familie. Într-o lume în permanentă schimbare, e important să trăim sănătos, dar să avem și timp pentru valorile care contează cu adevărat. În plus, le poți lua cu tine în parc sau la birou, chiar și în mașină, când ești în trafic.

Se găsesc o mulțime de sortimente de sucuri și mousse-uri în magazine. Care sunt preferatele familiei?

Carla: Marc preferă sucul de portocale. Eu aleg sucul de mere, iar Mihai este adeptul sucurilor naturale, multi-fructe. Pentru că sănătatea are gust, le preferăm pe cele 100%.

În ce context consumați sucuri și mousse-uri? De ce?

Carla: În orice context! Mai exact, nu cred că e nevoie de un context anume pentru a consuma sucuri… este la fel ca și consumul de apă. Un pahar de suc 100% nu este numai delicios și răcoritor, dar aduce și o mulțime de beneficii sănătății! Adică exact în stilul unui lifestyle urban, 100% natural.

Mousse și suc logo

mousse si suc produseȘtiai că…?

  •  Sucurile 100% nu conțin zahăr adăugat.

  •  Un suc 100% sau un mousse poate înlocui una dintre porțiile zilnice de fructe și legume recomandate de specialiști.

  •  Sucurile 100% nu conțin coloranți sau conservanți.

    Mai multe informații și inspirație pentru soluții de viață SMART găsiți aici: www.sucsimousse.eu

    Mousse și suc legal_RO

Foto: Iulian Iacob. Locație: Amber Gardens. Make-up: Arina Bogaciu

In this article