Cum se masoara temperatura la sugar?

283 0

Raspuns:

Temperatura „normala” intrarectal poate urca pana la 37,9 – 38 grd la sugar, fiind cu 0,5 grd mai mare decat cea axilara (este temperatura din interiorul corpului, care e mai mare decat cea de la suprafata lui). Deci, temp. axilara este cu 0,5 grd mai mica decat cea intrarectala si de aceea se considera subfebra de la valori de 37,5 comparativ cu cea intrarectala care devine patologica de la 37,9 -38grd.

Atata timp cat nu exista alte simptome si ex. clinic nu evidentiaza o anumita patologie, o temperatura de 37,9 grd. masurata intrarectal nu inseamna febra (poate fi o supraincalzire dupa baie sau datorata mediului ambiant). 37,5 intra rectal nu inseamna subfebra, este o temp. normala la un sugar.

Va recomand sa nu-i tot luati temperatura fara motiv sau sa incercati sa-i cautati diverse boli in conditiile in care copului creste bine si nu are nici o simptomatologie ingrijoratoare.

Nu pot sa va spun daca are sau nu RGE (nu am suficiente date) si de ce a fost diagnosticata asa. Un grad de RGE au aproape toti sugarii pana la varsta de 6 – 12 luni, de aceea se recomanda favorizarea eructatiilor dupa masa, asezarea pe un plan inclinat etc. Daca are o forma accentuata de reflux care sa necesite o terapie adecvata nu pot sa va spun fara sa vad copilul si fara anumite investigatii.


In this article

Join the Conversation