Rețete cu morcovi pentru bebeluși

5560 0

Aceste rețete cu morcovi, gustoase și sănătoase, sunt ideale în diversificarea alimentației.

O adevărată sursă de sănătate pentru organism, morcovul este perfect în diversificare. Pe lângă rolul nutritiv pe care îl are, majoritatea copilașilor găsesc această legumă foarte gustoasă și o acceptă în multe forme de preparare. Te invităm să te inspiri din cele cinci rețete de morcovi din continuare.

Piure de morcovi și cod

Curăță de coajă și spală un morcov și un dovlecel, apoi taie-le în bucățele mici. Fierbe-le la abur 20 de minute. Între timp, îndepărtează oasele și pielea codului (sunt suficiente 20 de grame). Cu puțin timp înainte ca legumele să fie făcute, adaugă peștele. Mixează totul la final.

Gratin de morcovi și cartofi

Spală, curăță de coajă  și rade morcovul și doi cartofi, apoi pune-le într-o tavă de Jena. Adaugă 150 de mililitri  de lapte și 10 grame de smântână. Toarnă amestecul peste legume și presară 10 grame de brânză. Dă la cuptorul încins la 180 de grade Celsius, aproximativ 40 de minute.

Piure de morcovi și de conopidă

Curăță și taie un morcov în bucățele. Fierbe-l împreună cu un buchețel de conopidă (5 cm), în 120 mililitri de apă. Când s-au fiert, pasează totul și amestecă bine cu o linguriță de unt nesărat.

Iaurt cu morcovi și papaya

Într-o crăticioară, pune 1/2 mililitri de apă, la foc potrivit spre mare. Acoperă și așteaptă să fiarbă. Când s-a răcit, dă totul prin blender. Adaugă 45 de grame de papaya (1/4 ceașcă de papaya), tocat, decojit și fără sâmburi. Pasează din nou. Amestecă piureul cu un păhărel de iaurt.

Morcovi copți cu ierburi aromatice

Curăță câți morcovi dorești și taie-i pe lung, atât cât să-i potă apuca cel mic în mânuță. Într-o tavă de cuptor pune hârtie de copt și așază morcovii. Stropește-i cu puțin ulei de măsline, cimbru uscat și busuioc. Bagă-i la cuptor , la 200 de grade C, până se înmoaie (aproximativ 35-40 de minute).

Foto: www.pixabay.com, Sursă: revista MAMI

 

 

 

In this article