Reţete cu peşte pentru perioada de diversificare alimentară

1330 0

Reţete cu peşte pentru perioada de diversificare alimentară

Peștele conține vitamina liposolubilă A (importantă pentru menținerea sănătoasă a tegumentelor și mucoaselor, element cheie în mecanismul vederii) și D, celebra vitamină antirahitism (în special peștele gras).

Are o valoare nutrițională ridicată (peste 18% proteine, conținut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B) și un conținut redus de grăsimi saturate, fiind foarte important în acizi grași polinesaturați de tip Omega 3 și diferiți acizi grași polinesaturați de origine animală (Omega 6). Ai grijă însă să alegi pește slab (șalău, păstrav, cod, merluciu etc).

Citeşte, în continuare, două reţete cu peşte pe care i le poţi prepara micuţului tău. Nu uita că peştele se introduce în meniu după vârsta de şapte luni.

Delicios şi sănătos: reţete cu peşte pentru puiul tău

#1 Pește franțuzesc

Ingrediente

300 grame de pește alb

800 ml de supă clară

10 grame (2 lingurițe) de unt

1 ceapă întreagă

1/2 ceșcuță de zeamă de lămâie

2-3 fire de pătrunjel

mărar

rozmarin

Mod de preparare

Cureți și speli peștele în mai multe ape. Îl pui la fiert 15 minute, la foc potrivit, în apă sau 500 ml de lapte. Îl scoți de pe foc și îl cureți de pielițe și de oase. Pe când este cald încă, pune untul și zeama de lămâie. Presară deasupra verdeața, tocată foarte mărunt. Garnitura potrivită pentru pește franțuzesc: orez fiert, cartofi natur sau legumele rămase după folosirea supei clare, cu unt.

#2 Rasol de peşte

Ingrediente

250 de grame de şalău, păstrav sau alt peşte alb

25 grame unt

un gălbenuş de ou fiert tare

1 linguriţă de zeamă de lămâie

100 grame de zarzavat (pătrunjel, păstârnac, ţelină, morcov). Fără sare!

Mod de preparare

Curăţă şi spală peştele, apoi fierbe-l 30 de minute împreună cu pătrunjelul, păstârnacul, ţelina şi morcovul. Scoate-l din cratiţă şi curăţă-l de oase cu cea mai mare atenţie. Striveşte-l cu furculiţa, adaugă câteva legume pasate, untul, gălbenuşul fiert şi lămâia.

Sursă: revista MAMI, noiembrie 2012, Foto: 123RF

In this article