Covoras decorativ multifunctional. Tutorial video

1909 0

De obicei, când doreşti să adaugi un strop de culoare şi efect încăperilor din casă, apelezi la diverse obiecte decorative pe care le găseşti în magazinele de decoraţiuni interioare.

De data aceasta, te sfătuim să iei în calcul sugestia Mami.ro:  îţi propunem să-ţi iei inima-n dinţi şi să încerci să realizezi chiar tu obiectele decorative de care ai nevoie. În acest fel, vei avea în casă obiecte decorative care nu sunt doar de efect, ci te şi reprezintă.

Propunerea noastră este un covoraş decorativ multifuncţional pe care îl poţi aşeza pe masă, pe mobilă, oriunde doreşti şi se potriveşte. Pentru acesta poţi folosi materiale şi resturi de materiale textile cărora nu le mai găseai o întrebuinţare. În plus, dacă lucrezi alături de copilul tău îl poţi învăţa şi pe el tehnica ţesutului.

Realizarea este uşoară şi nu necesită multe materiale. Ai nevoie de:

  • o bucată de carton (dimensiunea este la alegere).
  • fâşii lungi de material textil (pot fi fâşii de la haine mai vechi)
  • lănţişor sau alte materiale de efect (opţional)
  • foarfecă

Cum se realizează covoraşul decorativ

Crestează cartonul cu foarfeca în părţile laterale, pe lungime.

O fâşie de material textil se prinde de carton de la o crestătură la cea care-i corespunde pe latura opusa. În acest fel obţii urzeala.

Următorul pas este să ţeşi, practic, covorul: introdu altă fâşie de material printre firele urzelii, o dată pe deasupra, o dată pe dedesubtul fielor. Rândul urmator se începe invers – bagi firul pe dedesubtul firelor şi apoi pe deasupra. Continuă covoraşul decorativ alternând modul în care introduci firul.

Adaugă şi lănţişorul sau materialele decorative, la fel ca fâşiile de până acum.

La final, fă un nod din fâşia rămasă pentru ca ţesătura să nu se desfacă şi desprinde covoraşul de pe bucata de carton.

Covoraşul decorativ multifuncţional este gata! Îi poţi găsi acum locul potrivit în casă!

Pentru a înţelege mai bine cum realizezi acest covoraş multifuncţional, urmăreşte instrucţiunile din tutorialul video care urmează.

Foto: captură Youtube.com

In this article