Craciun 2013 la Opera Nationala Bucuresti

469 0

In pragul de sarbatorilor de iarna, Opera Nationala Bucuresti a pregatit pentru cei mici, dar si pentru parinti si bunici, un program special de evenimente dedicate Craciunului.

Craciun 2013: calendarul evenimentelor de la Opera Nationala Bucuresti

Calatoria prin lumea colindelor si a jucariilor incepe sambata, 21 decembrie, de la ora 16.00, in Foaierul Operei Nationale Bucuresti, unde sunteti asteptati la un concert de muzica si poezie intitulat Craciunul copiilor. La spectacol va participa Corul de Copii al Operei Nationale Bucuresti, condus de dirijoarea Smaranda Morgovan, alaturi de doua invitate speciale, soprana Adriana Dumitriu si mezzosoprana Sorana Negrea, acompaniate de pianistele Lidia Butnariu si Eugenia Sandru. Un grup de actori va intretine atmosfera si va recita poezii avand ca tema sarbatoarea Craciunului in lirica universala.

Duminica, 22 decembrie, sarbatoarea continua la Opera Nationala Bucuresti, unde copiii isi vor face un nou prieten: Trombonul. Incepand cu ora 11.00, in Foaierul Galben al teatrului, soseste un invitat special, Trombonul indragostit, care, alaturi de amicii lui (Tuba, Instrumentele de percutie), vor interpreta cantece de Craciun celebre si colinde romanesti. Spectacolul, realizat de artisti instrumentisti din Orchestra Operei Nationale Bucuresti si un grup de elevi ai Studioului de Balet pentru Copii din cadrul aceleiasi institutii, este interactiv.

In 23 decembrie, de la ora 19.00, la Opera Nationala Bucuresti se redeschide Magazinul de papusi. Spectacol devenit traditional (eveniment aflat la a 25-a editie), Magazinul de papusi este creat de elevii Studioului de Balet pentru Copii al Operei Nationale Bucuresti, condus de Magdalena Rovinescu. Printre invitati se numara elevi ai Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti si ai Centrului Arte nella Danza città di Ancona (Italia). Invitatul special al evenimentului este Vlad Toader, balerin al Operei Nationale Bucuresti. In fiecare an, copiii care studiaza arta dansului la Opera Nationala Bucuresti isi prezinta cele mai frumoase dansuri, deseori premiate la festivaluri scolare din strainatate.

Biletele pot fi achizitionate de la Casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti, de luni pana duminica, intre orele 9.00-13.00 si 15.00-19.00, precum si online, de la adresa http://tickets.operanb.ro.
 

In this article

Join the Conversation