Criza a crescut cu jumatate numarul copiilor ajunsi in grija statului

293 0

Declaratia apartine secretarului de stat de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), Ileana Savu, care spune ca „efectele crizei se simt, mai ales, la nivel local”, in micile comunitati. Oficialul a adaugat ca s-a inregistrat o crestere a numarului copiilor care sunt abuzati de parinti, sub forma de neglijenta.

„Am fost nevoiti sa scoatem copiii din aceste familii, pentru ca nu mai erau ingrijiti corespunzator de parinti, care, pe fondul problemelor cauzate de criza economica, s-au refugiat in alcool”, a spus Savu.

Ea a adaugat ca s-a inregistrat practic o crestere cu 50% a numarului de cazuri noi intrate in sistemul de protectie a copilului, cele mai multe fiind inregistrate in zona de est, in Moldova, si in sudul tarii.

Datele ANPDC mai releva in 2009 si o crestere cu jumatate a cazurilor de copii care au fost obligati de parinti sa mearga la munca, pentru a face bani pentru familie, de asemenea, pe fondul crizei economice din tara, comparativ cu media trimestriala a anului 2008.

In this article

Join the Conversation