Cu bebe la munte. Sfaturi pentru parinti

4130 0
  • Evita sa conduci pe vreme calduroasa.
  • Evita sa pui obiecte dure sau grele pe bancheta din spate a masinii; acestea pot cadea pe copil la o frana brusca.
  • Protejeaza-ti copilul de soare cu jaluzele speciale pentru masina.
  • Evita sa deschizi geamurile, curentul i-ar putea face mai rau copilului.
  • Ia multe jucarii la tine, dar nu i le da pe toate o data, ci pe rand, pentru a-l tine mereu ocupat.
  • Daca e posibil, stai langa el pe bancheta din spate ca sa-i poti citi o poveste fara sa deranjezi soferul.
  • Evita fumatul, chiar daca ai geamul deschis.
  • Nu lasa niciodata un copil singur in masina!

Invata-l ce e pericolul

Trebuie sa-l faci pe copil sa invete ca exista in jurul lui si lucruri periculoase.
Si cum asta nu se face intr-o singura zi, pregatirea de acasa este foarte importanta. Nu-l lasa sa faca nimic de capul lui, mai ales ca intr-o calatorie totul devine o tentatie.

Chiar daca se opune, impune-te cu tact, fara sa-l enervezi cu o lista intreaga de restrictii. Incearca sa „explorezi” cu el locurile, antreneaza-l doar in „aventuri” fara risc. Explica-i fiecare lucru in parte, cu rabdare. Poate fi o strategie de succes.

Spune-i sa nu prinda insecte, sa nu testeze gustul florilor si al ciupercilor, sa nu bage in gura tot ce vede, sa nu coboare pantele in fuga si sa nu se departeze de locul in care te afli. Si cum nu poti anticipa orice reactie a lui in fata noutatilor pe care le are la tot pasul, nu-l scapa din ochi. E obositor, dar te scutesti astfel de griji mult mai mari.

Este locul ideal pentru toata familia. Dar inainte de a porni la drum, iata cateva lucruri de care ar fi bine sa tii seama.

Durata calatoriei este si ea foarte importanta. Prima va fi totdeauna mai scurta. Si mai ales, nu te duce in varf de munte si o cabana pierduta intre brazi. Alege un loc la mai putin de 1000 de metri altitudine, care nu-i va da micutului un adevarat soc al adaptarii.

Ce pui in bagaj?

Preferabil sa iei haine comode si usor de spalat (din bumbac, daca este cald). Daca nu s-a imprietenit cu olita, trebuie sa ai scutece la tine. Nu lasa acasa caruciorul: la munte este multifunctional: iti permite sa plimbi bebelusul fara sa obosesti, iar micutul isi poate face siesta linistit.

Va fi, de asemenea, foarte practic in timpul meselor in aer liber. Nu uita nici saculetul de dormit, pernuta lui preferata si jucaria de care nu se desparte niciodata. Fa-ti un semn sa nu uiti cumva trusa de prim ajutor. Ideal este sa discuti cu medicul curant, care este cel mai in masura sa stabileasca continutul ei.

 

In this article

Join the Conversation