Cu burtica la mare

654 0

Baia in mare este permisa numai cand apa este calda si linistita, pentru ca socurile termice sau izbitura valurilor pot declansa contractii uterine.

Costum de baie intreg

Daca sarcina este avansata, poarta numai costum de baie intreg, special pentru gravide, care iti sustine burta si sanii fara sa preseze. Si grabeste-te sa te dezbraci de el imediat cum ajungi in camera si sa-l clatesti foarte bine. Nu uita: daca porti toata ziua costumul de baie, eventual umed, e ca si cum ai purta lenjerie de corp din plastic, tocmai acum, cand esti atat de predispusa la infectii urinare.

Atentie la pofte!

Oricat de pofta ti-ar fi, fereste-te sa mananci gogosi, inghetata, porumb fiert de la vanzatori ambulanti sau tarabe dubioase. Si ai grija sa bei cat mai multa apa plata (minimum 2 l pe zi).

Pe scurt: adio, piele ca ciocolata, adio, joaca in valuri, adio, boema camparii la Vama Veche sau la Sfantu Gheorghe.

Si atunci, ce faci? Te bucuri de vacanta visata cu moderatie, cu grija pentru sanatatea ta si te rasfeti mai mult. Atentie! Toate recomandarile sunt valabile incepand chiar din primele saptamani de sarcina.

Fereste-te cat poti de soare

Intre orele 11.00 si 16.00 nu ai ce cauta pe plaja, nici macar sub umbrela. Foloseste lotiuni de corp si de fata cu factor mare de protectie solara; foarte indicate sunt cele pentru copii.

Profita din plin!

Fa plimbari lungi prin apa pana la glezne: te vor scuti macar pentru o vreme de una dintre neplacerile sarcinii: picioarele umflate.

In this article

Join the Conversation