Cum ajuti un copil timid

887 0

Intre 8 si 12 luni copiii dezvolta o oarecare timiditate si rezerva in fata persoanelor straine, fapt ce poate crea oarecare dificultati la nivelul socializarii, dar acest lucru semnifica si ca micutul a format un atasament stabil cu familia lui, in sanul careia se simte confortabil si in siguranta.

Iata cum iti poti ajuta copilul timid in aceste circumstante.

Invata-ti musafirii sa nu intre brusc in spatiul copilului tau, invadandu-l cu laude si mangaieri. Este preferabil ca invitatii sa discute mai intai cu tine si sa ii permita copilului o apropiere de ei, in propriul sau ritm.

Apropierea copilului timid de noile persoane va fi cu atat mai problematica daca tu nu vei fi acolo, asa ca stai prezenta si nu parasi incaperea lasandu-l pe micut cu strainii.

Acorda-i prioritate copilului tau timid in fata invitatilor, altfel el va intelege ca strainii sunt acolo pentru a o fura pe mami, care e mai putin receptiva la nevoile lui atunci cand ei sunt prezenti.

Profita de mediul familial pentru a-l obisnui cu strainii. Prezenta ta si a jucariilor familiale si folosirea acestora in relatiile cu altii il vor face pe micutul timid sa se simta mai confortabil si in siguranta.

Un copil sociabil este un copil descurcaret, care poate obtine mai multe de la viata si se poate bucura de semenii sai. Ajuta-l deci sa isi formeze deprinderile sociale si il vei ajuta sa creasca vesel si multumit!

 

In this article

Join the Conversation