Cum combatem „depresia kilogramelor“

452 0

Potrivit nutritionistilor, daca urmam cinci sfaturi de baza pentru un regim de viata sanatos, putem ajunge sa scadem in greutate. Timpul petrecut in aer liber si inlocuirea dulciurilor cu fructe si legume ne ajuta sa pierdem kilogramele in plus care ne-au cauzat starea de anxietate. Vara este sezonul in care se manifesta cele mai multe depresii cauzate de kilogramele in plus acumulate in timpul iernii. Exista numeroase diete si sfaturi destinate persoanelor care doresc sa slabeasca rapid.

Majoritatea acestora au la baza pastile-„minune”, cocktailuri care reduc pofta de mâncare sau infometarea. Insa cel mai sanatos mod de scadere in greutate este echilibrarea dietei, o alimentatie la ore corespunzatoare si un program constant de exercitii fizice.

Faceti miscare – mergeti, faceti curat, dansati, pe scurt faceti cât mai multa miscare. Zilele mai lungi sunt perfecte pentru a iesi din casa si a face mai multe exercitii fizice. Pentru a ne ridica moralul, trebuie sa ne stabilim un program de alimentatie si exercitii fizice, deoarece in acest fel simtim ca facem ceva pentru a ne imbunatati aspectul.

Este mult mai eficient sa strecuram reprize scurte de aerobic, de-a lungul zilei, decât sa ne programam riguros doua ore de miscare pe zi. Orice fel de miscare, realizata câte zece minute pe ora, ne face ca la sfârsitul zilei sa acumulam aproximativ 80 de minute de activitate fizica. Nu consumati bauturi acidulate – aceste bauturi trebuie complet eliminate din dieta, chiar daca este vorba despre sucuri dietetice sau apa minerala.

Oamenii considera in mod eronat ca o sticla de suc dietetic ii poate ajuta sa slabeasca, insa cea mai buna alegere este apa plata, deoarece aceasta hidrateaza cu adevarat corpul.

Citeste tot articolul

In this article

Join the Conversation