Cum confectionezi trandafiri din hartie

2931 0

Nimic nu se compara cu florile naturale. Dar daca vrei sa te distrezi cu micutul tau, atunci bricolati impreuna acesti trandafiri din hartie!

Pentru a realiza aceste minunăţii nu ai nevoie de multe materiale. Trebuie să ai la îndemână coli de hârtie roz (sau culoarea pe care doreşti să o aibă florile), lipici, beţişoare de urechi, foarfecă, bandă dublu adezivă îngustă.

Mod de realizare

Începe prin a decupa două fâşii duble de hârtie (taie pe lăţimea colii) cu lăţimi diferite.

Petalele din interior Împătureşte fâşia de hârtie mai îngustă şi decupeaz-o în formă de petale. La baza petalei taie cu foarfeca o porţiune de câţiva centimetri. Rulează petalele pe un beţişor pentru a le da o formă curbată.

Petalele curbate, din exterior Împătureşte fâşia mai lată, decupează forma petalelor de trandafir, taie câţiva centimetri la baza petalei (ca la pasul anterior). Apoi, aplică lipici pe fiecare tăietură şi suprapune puţin porţiunile de lângă tăietură. Rulează pe beţişor marginile petalelor, în sens contrar tendinţei de curbare.

Fixarea petalelor Pune petalele, una câte una, pe marginea unui beţişor, după cum urmează: prima oară aşază petalele din interior, fixându-le de beţişor cu tăietura de la bază. Lipeşte-le cu o fâşie de bandă adezivă. Petalele mari se pun una câte una, fixându-le pe fiecare în parte cu ajutorul unei bucăţele de bandă dublu adezivă.

 

In this article

Join the Conversation