Cum dezveti un mofturos

1009 0

Cum procedezi?

Nu-l forta niciodata, nu vei face decat sa-i starnesti repulsie vesnica fata de aceste alimente. Poti incerca sa-l mituiesti, conditionand un castronel de papa bun (budinca lui preferata) dupa cateva linguri de mancare de la tati (cu conditia ca tati sa nu fie nici el dusmanul spanacului).

Mananca alaturi de el, cu evidenta placere, salata de rosii. Mai devreme sau mai tarziu, curiozitatea il va rapune si va cere sa guste si el. E o prima victorie, dar nu te grabi sa-i umpli farfuria, pentru ca razboiul nu e inca castigat. Lasa-l sa mai ceara odata si inca odata, pana cand se convinge singur ca e bun.

Incurajeaza-l sa aleaga ce vrea sa manance, dar ofera-i doar optiuni sanatoase: intre un sandvis cu cascaval, ridichi si salata verde si un castron de cartofi prajiti, va prefera cartofii, adica faimoasele calorii goale, fara valoare nutritiva.

Daca insa are de ales intre un sandvis cu cascaval si unul cu sunca, ambele insotite de ridichi si salata, indiferent ce va cere va primi si legumele de sezon. Si asa isi va forma obiceiuri alimentare sanatoase.

In this article

Join the Conversation