Cum functioneaza relatia dintre vitamina C si gripa

438 0

Acum mai mult ca oricand este obligatoriu sa se sporeasca consumul de citrice, precum portocale, grepfruturi si kiwi, avand in vedere ca sunt bogate in vitamina C, care reduce durata bolii si usureaza simptomele. Prin urmare, vitamina C care se gaseste in citrice, intareste sistemul imunitar si ajuta la prevenirea cazurilor de gripa, noteaza ziarul La Razon, citat de Agerpres.

In fiecare zi, organismul nostru este expus unui mare numar de agenti externi, precum virusii, bacteriile, ciupercile si alti patogeni care formeaza un cocteilul foarte daunator, astfel incat corpul nostru se resimte, iar gradul sau de aparare diminueaza drastic.

Responsabil sa faca fata acestor atacuri asupra sistemului imunitar, care foloseste diferite tehnici de combatere si este capabil, nu doar sa distruga invadatorii ci si sa limiteze zonele afectate si sa permita recuperarea. Secretul pentru a-l mentine activ sta intr-o alimentare corecta.

Cleofe Perez-Portabella medic la Hospital Vall Hebrón, din Barcelona, recomanda o alimentatia cat mai variata. Exista insa o serie de elemente care favorizeaza intretinerea sistemului imunitar, intre care aportul de vitamina C. Prin urmare este bine sa se inceapa ziua, mai ales in timpul iernii, cu sucuri naturale de portocale, lamai, mandarine, kiwi si grepfruturi…

In this article

Join the Conversation