Cum il feresti de afte bucale

937 0

Atunci când bebeluşul urmează un tratament medicamentos bazat pe antibiotice, Candida albicans se răspândeşte în tot organismul lui. Mai mult decât atât, pentru că sistemul imunitar, la această vârstă, nu este dezvoltat, riscul apariţiei infecţiilor este mult mai ridicat. În plus, chiar şi resturile alimentare rămase în guriţa celui mic pot duce la apariţia aftelor bucale.

Ce poţi face dacă apar afte bucale

În primul rând, tamponează zonele afectate cu o soluţie antiseptică, aşa cum este, de exemplu, glicerina boraxată. Ca să-ţi fie mai uşor, foloseşte un beţişor cu vată. Dacă nu ai glicerină boraxată, poţi prepara tu o soluţie cu apă şi bicarbonat, cu care să tamponezi aftele bucale.

Apelează la medicul pediatru dacă micuţul tău nu are poftă de mâncare, dacă aftele bucale se extind sau dacă starea nu se îmbunătăţeşte.

Cum previi apariţia aftelor bucale

Mai important decât orice trebuie să sterilizezi cât se poate de bine biberoanele şi suzetele, iar igiena sânilor trebuie să fie respectată exact, pentru a preveni riscul dezvoltării de infecţii. Sânii pot fi spălaţi, de asemenea,cu soluţie de apă şi bicarbonat, înainte de fiecare alăptare, pentru a scăpa micuţul, mai repede, de afte bucale. Pentru a nu rămâne resturi de mâncare în guriţă, este bine să cureţi delicat gingiile micuţului cu comprese sterile înmuiate în ceai de muşeţel după fiecare masă. 

In this article

Join the Conversation