Cum intelege copilul Ziua Mamei

626 0

Acesta este un moment in care parintii au posibilitatea de a-i invata pe cei mici ce inseamna a-ti arata dragostea fata de persoanele pe care le iubesti, ce inseamna bucuria de a darui, de a fi recunoscatori. Iar cel mai bun mod de a invata este propriul tau exemplu.

Tatal il poate consulta cu privire la surpriza pe care urmeaza sa ti-o faca tie. Daca hotarasc sa-ti cumpere ceva, atunci cel mai bine ar fi sa mearga impreuna la cumparaturi. Tatal va trebui sa-i explice celui mic cat de important este ca in aceasta zi sa faca tot ce ii sta in putinta ca sa nu o supere pe mami, ci sa-i faca numai bucurii.

O felicitare facuta de manutele sale, o floricica din hartie creponata, orice simbol al dragostei pe care ti-o poarta este binevenit. Nu trebuie uitate nici bunicile, bona, educatoarele sau alte persoane feminine pe care copilul le iubeste.

El nu trebuie fortat sa confectioneze cadouri pentru persoanele pe care nu le place, care ii sunt straine. Acest lucru ar putea sa ii creeze resentimente, devalorizand intreaga sarbatoare, compromitand frumoasa lectie a recunostintei.

In this article

Join the Conversation